Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

LG Artcool Gallery albo ładny zamiennik

11 Odpowiedzi, 8758 Wyświetleń

bozar

2016-11-16, 10:35:48
Nowy użytkownik
Mam nie lada problem - urządam nowe mieszkanie i za cel podstawowy postawiłem sobie wpasowanie klimatyzacji w salonie tak, aby nie burzyłą swoim wyglądem projektu. Główne pytania:

1. Czy ktoś z Was ma LD artcool gallery i może mi podpowiedzieć: w jakiej odległości od boków klimatyzatora i jego spodu mogą znajdować się meble/przeszkody? W moim planie klimatyzator wbudowany jest we wnękę regału (trochę jak czasami wbudowuje się TV), ale obawiam się o jego wydajność, gdyż odległości jego boków i spodu od mebla to 30 cm z każdej strony (mebel ma 35 cm głębokości).

2. Czy widzieliście w ofercie ten klimatyzator, ale w wersji Split, a nie Multisplit?

3. Czy znacie inne modele klimatyzatorów naściennych, które są stosunkowo wąskie, tzn. nie mają więcej niż 70 cm szerokości? Za nic nie mogę takich znaleźć w sieci, a szukam od paru godzin.
  • Odpowiedz

Bolas

2016-11-16, 10:45:36
Zaawansowany użytkownik
Galeria jest sprzedawana osobno wystarczy do niej dobrać j.zew. 30cm od zabudowy to troszkę mało chodzi o to by na wychłodzonych meblach czy ścianach nie zaczęła wykraplać się wilgoć.
Jeżeli mnie pamięć nie myli to dolny nawiew można wyłączyć ale ja osobiście wolę ArtCoolStylist
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-16, 10:54:41 przez Bolas.)
  • Odpowiedz

bozar

2016-11-16, 14:24:21
Nowy użytkownik
Dzięki za uwagi. Nie myślałem o tej wilgoci, ale masz zupełną racje.
Inne pytanie - czy mogę dopasować jednostkę innego producenta do LG art cool gallery? czy musi to być też LG?
  • Odpowiedz

Bolas

2016-11-16, 16:01:59
Zaawansowany użytkownik
Nie stosowałem takich rozwiązań ale pewnie tak po dostosowaniu jednego z drugim i utracie w ten sposób gwarancji Big Grin
  • Odpowiedz

bozar

2016-11-17, 08:38:03
Nowy użytkownik
Jedna rzecz mi wpadła do głowy - meble nie mogą zawilgotnieć od klimy, bo powietrze z niej wylatujące jest przecież bardzo suche (co jest jedną z wad klimatyzacji). Więc o ten aspekt raczej bym się nie martwił.

Czy wiecie gdzie w stolicy można takie urządzenie na żywo zobaczyć?
  • Odpowiedz

Bolas

2016-11-17, 10:15:23
Zaawansowany użytkownik
Powietrze z klimy jest suche owszem ale na schłodzonej powierzchni może wytrącać się wilgoć po wyłączeniu lub w trakcie jej użytkowania - to też zależy od wielu czynników.
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-11-17, 10:36:33
Top użytkownik
bozar analizujesz montaż klimatyzatora jak by to było przedsięwzięcie na miarę Design Festival.
Kupujesz kasetę naścienną która kompletnie mi osobiście się nie podoba pod każdym względem.
Moim zdaniem jest szpetna i co byś nie robił i jak ją wpasowywał to i tak będzie rzucała się w oczy każdemu kto przy niej stanie.
O gustach się nie dyskutuje.
Osobiście nigdy bym jej nie zamontował w swoim mieszkaniu.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

Bolas

2016-11-17, 16:47:26
Zaawansowany użytkownik
Podejrzewam że to przez to że jesteś też uprzedzony do LG. Może to nie szczyt dezajnu ale jakiś pomysł na połączenie ładnego z użytecznym. A o gustach się nie dyskutuje - jednemu podoba się mercedes innemu audi a trzeciemu bmw.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-17, 16:54:58 przez Bolas.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-11-18, 08:04:49
Top użytkownik
... nie podoba mi się ten model.

Co do reszty sprzętu to jest taki jak wszędzie (ścienne, kasety, kanałówki) .
Szkoda że nie dają na całość 5 lat gwarancji.
... a i nie jestem do nich uprzedzony - ja ich nie polecam.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

bozar

2016-11-21, 09:11:27
Nowy użytkownik
Panowie,

w końcu zastosowałem inne rozwiązanie. Ale...:

1. Wręcz przeciwnie - właśnie o gustach się dyskutujeSmile Dla mnie ten model był optymalny i jedyny, który wygląda ciekawie. Szpetny to jest każdy agregat, a jednostkom wewnętrznym w 95% też brakuje finezji, są po prostu klimatyzatorami, któe widać ze 100 m.
2. Jakby tylko pewne rozwiązania były wykonane ciut inaczej to na pewno bym się zdecydował na LG gallery. Do tej pory jak komukolwiek pokazywałęm wizualizacje mieszkania (ok 15 os.) nikt ani razu nie zauważył tego klimatyzatora, a wizki wyglądają prawie jak zdjęcia.
3. O samej technologii LG się nie wypoiwiadam, bo nie jestem kompetentny, chociaż zawsze myślałem, że LG jest ok.
  • Odpowiedz

Bolas

2016-11-21, 19:10:57
Zaawansowany użytkownik
Ja z LG poza wykrzywionymi fabrycznie obudowami też nie miałem przygód. Ale nie mam 20lat doświadczenia w tej branży.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa