Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Montaż klimatyzacji - warszawa - polecenie

19 Odpowiedzi, 19272 Wyświetleń

xertin

2010-06-11, 15:07:30
Nowy użytkownik
Witam,

obecne upały skłaniają mnie do zakupu klimatyzacji. Czy ktoś może polecić kogoś/siebie do zamontowania klimatyzacji w mieszkaniu w Warszawie?

Montaż wydaje się prosty - urządzenie wewnętrzne zawieszone blisko wyjścia na balkon, na którym miałoby znajdować się urządzenie zewnętrzne (mogło by stać na samym balkonie, bez przytwierdzania do elewacji budynku).

Oczywiście firmę mógłbym znaleźć sam bez problemu, przy czym nie bardzo rozumiem cen, które są oczekiwane za około 4h pracy. Zdaje sobie sprawę, że cena nie dzieli się na 4h pracy, że jest to sezonowość, itd. - ale żądanie 900zł, 1000zł wydaje mi się być za tego rodzaju pracę bezwzględną przesadą.
Ostatnio znalazłem kogoś za 500zł, przy zakupie u niego klimatyzacji, ale sama cena urządzenia była wyższa niż normalnie.
Do znalezienia pewnie ktoś za 700-800zł, co także mnie nie satysfakcjonuje.

Klimatyzacji jeszcze nie mam - mogę kupić od osoby, która by montowała.

Temat myślę może się przydać także innym osobom, które chciałyby mieć klimatyzację we w miarę rozsądnej cenie.

Z ciekawości - ktoś może wyjaśnić skąd takie ceny montażu?Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-06-11, 15:09:23 przez xertin.)
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-06-11, 15:33:37
Moderator
Witam. Nie poruszamy cen za usługi na forum. Jeżeli masz kogoś za 500 pln to proszę bardzo ale upewnij się że ten ktoś ma certyfikat autoryzacyjny na handel i serwis tego urządzenia w innym przypadku w razie awarii zostajesz bez gwarancji. Jak chcesz coś pewnego od "A" do "Z" to moge pomóc bo jestem z Warszawy ale nie za taką kwotę. Napisz ile chcesz przeznaczyć na CAŁOŚĆ czyli urządzenie i montaż? Pzdr
  • Odpowiedz

xertin

2010-06-11, 15:48:46
Nowy użytkownik
Z cenami przepraszam - nie wiedziałem/nie doczytałem regulaminuWink

- czyli jak rozumiem jest pewna granica cenowa, poniżej której mam małe szanse na fachowy-"autoryzowany" montaż?Smile

Myślałem o klimatyzacji 2,x kw - bo to mi na jeden pokój wystarczy - nie wiem, tylko jeszcze czy ten 14 m2 czy około 20m2 - ale to przy tych wielkościach chyba nie ma znaczenia.

Oba pokoje są obok siebie przedzielone ścianą z oknami i balkonem w stronę wschodu. Przez chwilę myślałem o mocniejszym klimatyzatorze między nimi - inwentorowym (który by mi względnie podobno wystarczył na tak ułożone pomieszczenia), ale wyliczono mi łączną kwotę 3000-3500zł. Przy dwóch klimatyzatorach wewnętrznych i jednym zewnętrznym też podobno wyjdzie zbliżona kwota (z racji ceny prawie, że podwójnego montażu), więc na razie chyba zdecyduje się na wersje z jednym pokojem, ponieważ chciałbym się zamknąć łącznie w kwocie 2000zł.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-06-11, 15:59:06
Moderator
Sprawdź mail. Pzdr
  • Odpowiedz

einstein915

2010-06-12, 19:11:48
Nowy użytkownik
Witam,

Dołączam się do tematu, gdyż mi również upały ostro dały się we znaki i postanowiłem sprawić sobie klimę w sypialni. Nie mam niestety nikogo kto mógłby mi poradzić/zamontować - czy kolega tommatiz mógłby również mi pomóc? Prosiłbym o kontakt...

pozdrawiam
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-06-13, 09:07:13
Moderator
Sprawdź mail. Pzdr
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-06-13, 09:45:59
Moderator
Czy kolega Tommatiz robi monopol? Big Grin
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-06-13, 14:07:54
Moderator
Toshibą nie dam rady Big Grin Pzdr
  • Odpowiedz

Lemur

2013-07-31, 17:29:31
Nowy użytkownik
Temat stary, ale jary wraz z nową falą upałów Smile. Ja osobiście mogę polecić firmę [reklama]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-31, 17:30:54 przez Lemur.)
  • Odpowiedz

coolmaker1

2013-07-31, 18:10:35
Zaawansowany użytkownik
No kolego Lemur.....grzejesz ławę.
  • Odpowiedz

Lemur

2013-08-01, 14:30:23
Nowy użytkownik
To po co jest właściwie ten wątek? :|
  • Odpowiedz

barbie

2013-08-01, 18:44:24
Top użytkownik
jak chcesz reklamę musisz za nią zapłacić .
  • Odpowiedz

kroms

2017-04-15, 15:06:18
Banned
A odgrzybianie? Ktoś może przerabiał niedawno??? Chodzi o hostel i w sumie 8 klimatyzatorów.
  • Odpowiedz

januszk

2017-04-18, 05:07:00
Użytkownik
Odgrzybianie klimy należałoby zrobić minimum raz w roku. Nieodgrzybiona klimatyzacja to źródło różnego rodzaju rodników, grzybow, pleśniawek itd.
Najlepiej sprawdza się ozonowanie, które jest w stanie wyeliminować niemal wszystko z urządzenia. Ozonowanie ma bardzo dobre właściwości dezynfekcyjne.

Daję tutaj namiar na firmę, która montuje klimatyzację w Chełmie https://wentek.pl/klimatyzacja-chelm.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2024-04-03, 08:15:52 przez januszk.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2017-04-18, 06:25:19
Top użytkownik
januszk napisał(a):Odgrzybianie klimy należałoby zrobić minimum raz w roku. Nieodgrzybiona klimatyzacja to źródło różnego rodzaju rodników, grzybow, pleśniawek itd.
Najlepiej sprawdza się ozonowanie, które jest w stanie wyeliminować niemal wszystko z urządzenia. Ozonowanie ma bardzo dobre właściwości dezynfekcyjne.

... i jakim to ozonatorem chcesz lub robisz ozonowanie "pleśniawek" Wink
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

obser

2017-04-18, 07:53:02
Top użytkownik
I w jaki sposób np. w splicie osiągniesz dostateczne stężenie ozonu. Masz jakiś patent? Pochwal się. Ozon jest fajny w autach, gdzie mamy obieg zamknięty, a tu musiałbyś podać niewyobrażalne stężenie na wlocie.
  • Odpowiedz

irroda

2017-04-19, 14:37:48
Zaawansowany użytkownik
Tommatiz - jaką klimę z montażem oferujesz za 2000 brutto na gotowo ? , za tyle to nie będę w domu zakładał, tylko firmę wezmę Cool
  • Odpowiedz

obser

2017-04-20, 10:35:16
Top użytkownik
Słyszałem,ze gdzieś za małe pieniądze wysprzedawali Mide, może wtedy w tych 2 tysiakach by się zmieścił,jak blisko. Ale gwarancji bym nie dał.
  • Odpowiedz

bartek2700

2017-04-20, 18:51:51
Użytkownik
Panowie to temat z 2010 roku...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa