Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Chłodnice wytrzymują 1 rok

7 Odpowiedzi, 7793 Wyświetleń

mg

2017-05-15, 17:23:46
Top użytkownik
Panowie, chłodnia w piekarni. Przechowywane produkty otwarte to marmolada i czekolada wstępnie przygotowane do użycia, pozostałe produkty są szczelnie zamknięte. Problem polega na tym, że zwykłe chłodnice typu eko wytrzymują rok. Co może je tak żreć???
  • Odpowiedz

p.obelix

2017-05-15, 18:10:54
Zaawansowany użytkownik
Też się zastanawiam ? Piekarnia pewnej sieci handlowej po dwóch latach sito totalne i 200kg w powietrze Big Grin pierwsza wytrzymała z 6 lat. Przypadek z dzisiaj pizzeria trzymają wyrobione ciasto do pizzy no i po 3 latach sito totalne. Może jakaś soda ? W pizzeri zarzekają się że to czyste ciasto na drożdżach. A co sieć handlowa dodaje do wypieków tego nie wiem. Druga sprawa kiedyś ścianki rurek miały 0.8/1mm teraz 0,4/0.6 mm i myślę że tu jest pies pogrzebany.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

mg

2017-05-15, 19:50:59
Top użytkownik
Według mojej wiedzy miedź powinna bronić się słynną patyną, a tu nic miedź robi się ,,papierowa" i powstają tysiące wżerów. Mało że cienkie rury to i jakość miedzi pozostawia wiele do życzenia... Może jednak ktoś ma jednoznaczną odpowiedź.
  • Odpowiedz

mg

2017-05-15, 20:16:22
Top użytkownik
p.obelix Dzięki za ,,upewnienie w przekonaniu" Handlowcy nie spotkali się z tym problemem Rolleyes
  • Odpowiedz

Shitashii

2017-05-16, 05:59:33
Moderator
mg napisał(a):p.obelix Dzięki za ,,upewnienie w przekonaniu" Handlowcy nie spotkali się z tym problemem Rolleyes
No a jak mają się z tym spotkać, jak sprzedają nowe urządzenia, a nie serwisują stare. Nawijają klientowi makaron na uszy, a Ty później wymyślaj wytłumaczenia.

A co do wytrzymałości chłodnic: w przetwórni odpadów, to przynajmniej miałem duże stężenie amoniaku - parowniki kończyły się w drugim sezonie, ale co w piekarni wpływa na reakcję z miedzią? Zapytać chemika, albo chociaż technologa żywności co w piekarni lata w powietrzu.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

MarioO

2017-06-17, 16:14:59
Zaawansowany użytkownik
Witam.U mnie był podobny przypadek na 2 chłodnicach ECO co prawda nie na spożywce ale rozwiązaniem problemu może być zlecenie firmie ECO Włochy na zrobienie specjalnie utwardzonej powłoki chłodnic.Oczywiście ma to swoją cenę bo jest 150% droższa i czas oczekiwania 1,5 miesiąca.Takie chłodnice u mnie działają już 7 rok wiec w spożywce pewnie na wieki wieków
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-17, 16:31:02 przez MarioO.)
  • Odpowiedz

beskid1yy

2017-09-01, 12:38:24
Nowy użytkownik
Zgadzam się, utwardzona powłoka powinna tu dużo pomóc, Dzięki temu maszyny będą sprawne o wiele dłużej, niż te gorsze modele.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-09-01, 12:38:39 przez beskid1yy.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa