Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Chłodnice wytrzymują 1 rok

7 Odpowiedzi, 6938 Wyświetleń

mg

  2017-05-15, 17:23:46
Top użytkownik
#1
Panowie, chłodnia w piekarni. Przechowywane produkty otwarte to marmolada i czekolada wstępnie przygotowane do użycia, pozostałe produkty są szczelnie zamknięte. Problem polega na tym, że zwykłe chłodnice typu eko wytrzymują rok. Co może je tak żreć???
  • Odpowiedz

p.obelix

  2017-05-15, 18:10:54
Zaawansowany użytkownik
#2
Też się zastanawiam ? Piekarnia pewnej sieci handlowej po dwóch latach sito totalne i 200kg w powietrze Big Grin pierwsza wytrzymała z 6 lat. Przypadek z dzisiaj pizzeria trzymają wyrobione ciasto do pizzy no i po 3 latach sito totalne. Może jakaś soda ? W pizzeri zarzekają się że to czyste ciasto na drożdżach. A co sieć handlowa dodaje do wypieków tego nie wiem. Druga sprawa kiedyś ścianki rurek miały 0.8/1mm teraz 0,4/0.6 mm i myślę że tu jest pies pogrzebany.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

mg

  2017-05-15, 19:50:59
Top użytkownik
#3
Według mojej wiedzy miedź powinna bronić się słynną patyną, a tu nic miedź robi się ,,papierowa" i powstają tysiące wżerów. Mało że cienkie rury to i jakość miedzi pozostawia wiele do życzenia... Może jednak ktoś ma jednoznaczną odpowiedź.
  • Odpowiedz

mg

  2017-05-15, 20:16:22
Top użytkownik
#4
p.obelix Dzięki za ,,upewnienie w przekonaniu" Handlowcy nie spotkali się z tym problemem Rolleyes
  • Odpowiedz

Shitashii

  2017-05-16, 05:59:33
Moderator
#5
mg napisał(a):p.obelix Dzięki za ,,upewnienie w przekonaniu" Handlowcy nie spotkali się z tym problemem Rolleyes
No a jak mają się z tym spotkać, jak sprzedają nowe urządzenia, a nie serwisują stare. Nawijają klientowi makaron na uszy, a Ty później wymyślaj wytłumaczenia.

A co do wytrzymałości chłodnic: w przetwórni odpadów, to przynajmniej miałem duże stężenie amoniaku - parowniki kończyły się w drugim sezonie, ale co w piekarni wpływa na reakcję z miedzią? Zapytać chemika, albo chociaż technologa żywności co w piekarni lata w powietrzu.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

MarioO

  2017-06-17, 16:14:59
Zaawansowany użytkownik
#6
Witam.U mnie był podobny przypadek na 2 chłodnicach ECO co prawda nie na spożywce ale rozwiązaniem problemu może być zlecenie firmie ECO Włochy na zrobienie specjalnie utwardzonej powłoki chłodnic.Oczywiście ma to swoją cenę bo jest 150% droższa i czas oczekiwania 1,5 miesiąca.Takie chłodnice u mnie działają już 7 rok wiec w spożywce pewnie na wieki wieków
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-17, 16:31:02 przez MarioO.)
  • Odpowiedz

beskid1yy

  2017-09-01, 12:38:24
Nowy użytkownik
#7
Zgadzam się, utwardzona powłoka powinna tu dużo pomóc, Dzięki temu maszyny będą sprawne o wiele dłużej, niż te gorsze modele.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-09-01, 12:38:39 przez beskid1yy.)
  • Odpowiedz

  • Pokaż wersję do druku


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa