Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zrywające się sprzęgiełko kompresora

7 Odpowiedzi, 7092 Wyświetleń

Zyla

2017-06-06, 10:13:10
Nowy użytkownik
Witam. Mam taki oto problem,że w tamtym roku wymieniłem sprężarkę i w zeszłym tygodniu przy serwisie klimy mechanik powiedział,że mam zerwane sprzęgiełko. Kupiłem sprężarkę,wymieniłem i nabiłem klimatyzacje w czwartek,a w sobotę już nie działała. Prawdopodobnie znowu zerwało się sprzęgiełko. Gdy jest chłodniej ok 15-20 stopni to lekko chłodzi. Co może być przyczyną,że zrywają mi się sprzęgiełka?
  • Odpowiedz

essoM

2017-06-06, 10:43:57
Użytkownik
Np niesprawny wentylator chlodnicy oraz inne usterki nadmiernie obciazajace kompresor. Piszac ze masz problem fajnie by bylo gdybys nadmienil jakie to auto itd. bo w kazdym inne sa rozwiazania szczegolow. A tak to dostaniesz odpowiedz jedz do serwisu klimy niech szukają.
  • Odpowiedz

Zyla

2017-06-06, 10:59:41
Nowy użytkownik
essoM napisał(a):Np niesprawny wentylator chlodnicy oraz inne usterki nadmiernie obciazajace kompresor. Piszac ze masz problem fajnie by bylo gdybys nadmienil jakie to auto itd. bo w kazdym inne sa rozwiazania szczegolow. A tak to dostaniesz odpowiedz jedz do serwisu klimy niech szukają.

Audi A4b7 1.9 tdi . Sprężarkę mam o oznaczeniach:
7L6 820 803T
JP 7SEU17C ND1

Jest to sprężarka od 3.0 tdi(wcześniej był taki silnik w tym samochodzie)
  • Odpowiedz

essoM

2017-06-06, 11:10:38
Użytkownik
Bez sprzętu niewiele sie dowiesz, wymień sprzegiełko i umow sie na serwis w upalny dzien.
  • Odpowiedz

Zyla

2017-06-06, 11:34:59
Nowy użytkownik
essoM napisał(a):wymień sprzegiełko i umow sie na serwis w upalny dzien.

Wymienię sprzęgiełko,zrobię serwis i będzie to działało chwilę,może z dzien/dwa i znowu się zerwie sprzęgiełko. Szukam przyczyny dlaczego ono się zrywa,bo nie chcę tracić pieniędzy na sprzęgiełka lub sprężarki. Coś musi być nie tak,że się zrywa sprzęgiełko,tylko co to może być?
  • Odpowiedz

essoM

2017-06-06, 14:45:51
Użytkownik
Moze byc wiele rzeczy a do serwisu pojedz nie na "nabicie" tylko po to zeby zaobserwowac co sie dzieje pod duzym obciazeniem cieplnym.
Dlatego wybierz zaklad gdzie sie naprawde orientuja jak to ma działac
  • Odpowiedz

Zyla

2017-06-06, 15:34:31
Nowy użytkownik
essoM napisał(a):Dlatego wybierz zaklad gdzie sie naprawde orientuja jak to ma działac

Muszę poszukać jakiegoś w innym mieście,bo u mnie nie ma typowego zakładu od klimatyzacji,tylko mechanicy samochodowi którzy mają maszyny do nabijania i każda diagnoza to: wymiana sprężarki.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa