Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

wentylator bezszczotkowy parownika carrier zephyr xarios

6 Odpowiedzi, 6435 Wyświetleń

zimnepiwo

2017-07-14, 19:48:57
Nowy użytkownik
Witam.
Ma ktoś patent jak sprawdzić taki wentylator? I jeszcze ciekawostka taka ze agregat zephyr s30 parownik na 404a chyba 850 ma taki wentylator właśnie tylko do kostki wentylatora przychodzą trzy kable zamiast czterech i do tego jeszcze dwa są złączone no i oczywiście nie kreci. Klient twierdzi że to działało (wszyscy tak mówią) Miernik nic nie pokazuje.
  • Odpowiedz

zimnepiwo

2017-07-16, 16:44:39
Nowy użytkownik
Skoro nikt nie chce napisac to ja tak sam od siebie myslę że skoro silnik bezszczotkowy ma plytke na sobie to powinno wystarcz zwykle 12 V i powinno krecić? A może sie myle?
  • Odpowiedz

essoM

2017-07-17, 16:21:55
Użytkownik
Jesli to naprawde bezszczotkowy to sie mylisz.
  • Odpowiedz

zimnepiwo

2017-07-19, 15:13:32
Nowy użytkownik
Ponoć uchodzi za bezszczotkowy przynajmniej ten model. Sprawdziłem go już i jest dobry ale jest inny problem. Wszystko porobione ja nalezy próżnia gaz filtry ale niedziałają oba wentylatory skraplacza i parownika. Podczas załaczania jest delikatne pukniecie na wentylatory ledwo widoczne i elektro magnes na kompresorze też tylko chwilke zakreci . Na kostce wentylatory gubią masę natomiast 12v jest cały czas. Przekazniki pykna i koniec.Na kostce plyty przez 1sek. jest masa i potem nic 20 sek nic potem znow pyk i przerwa. Sterownik czysty zadnych bledow. Moze jakis schemacik ktos podesle zephyr 30 s
  • Odpowiedz

wenon

2017-07-20, 18:46:26
Moderator
sprawdź czy masz dobrą masę i plus z akumulatora(sprawdź połączenia przy akumulatorze, bezpieczniku (jesli jest, czesto gnije ), płycie
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
  • Odpowiedz

zimnepiwo

2017-07-21, 11:06:39
Nowy użytkownik
Fajnie ze Kolega napisał coś konkretnego w temacie ale po czasie. To że brak masy powoduje rozne dziwne przejscia pradu jak np choink w swiatlach przyczepki to ja wiem idąc tym tropem posprawdzałem przewody i niby wszystko gralo dla swietego spokoju zrobiłem nowa wiazke i działa. Uwaga koleki była trafna. Miałem prypadek z kablem plusowym ale tam diagnza był szybka a masa to masa idzie jak jej latwiej.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa