Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

4 raz rozszczelniona klimatyzacja

8 Odpowiedzi, 5030 Wyświetleń

janek20

2017-08-24, 13:27:25
Nowy użytkownik
Witam,

Mam taki przypadek i już się poddałem.

Peugeot 208. Klimatyzacja już 4 raz niedziałająca (rozszczelnienie, nie chłodzi). 3 razy wymieniany był zaworek i nadal to samo. Zaworek wymieniany ponieważ tylko w tym miejscu były ślady UV. Reszta układu niby bez śladów UV.

Po ostatniej wymianie i nabiciu klimy po 2 dniach było sprawdzane ciśnienia i ilości czynnika w układzie - było bez zmian. Po 5 dniach od ostatniej wymiany klima ponownie przestała działać.

Rozkładam ręce.
  • Odpowiedz

obser

2017-08-24, 14:05:04
Top użytkownik
Na zaworku zawsze będą ślady UV pozostałe po podłączonym szybkozłączu. Zmień serwis. Zaworek sprawdza się pianą, lub cieczą, a nie UV.
  • Odpowiedz

janek20

2017-08-24, 14:42:46
Nowy użytkownik
Możliwe, nie mówię że nie. Jednak to było jedyne miejsce ze śladami UV. Innego nie ma. I to jest najlepsze
  • Odpowiedz

essoM

2017-08-24, 14:57:57
Użytkownik
Sam nie zrobisz ale serwis możesz zmienić.Zdarzaja sie upierdliwe przypadki , np ucieczka gazu przez piny czujnika.
Zostaw auto na noc pod azotem zeby ocenili skalę problemu , Są uszczelniacze na małe wycieki.
  • Odpowiedz

obser

2017-08-24, 15:41:14
Top użytkownik
5 dni, to nie mały wyciek, do wykrycia w ciszy pod azotem, najlepiej z rozpylaczem z płynem do naczyń się pobawić i musi wyjść jak jest to poza parownikiem.
  • Odpowiedz

Whisky

2017-08-24, 16:16:47
Top użytkownik
Ja tam mam już bańki 5L z mydłem gęstym i go rozdrabniam Big Grin pod maską aż pachnie Big Grin
  • Odpowiedz

Hala_Expert

2017-08-30, 19:49:05
Nowy użytkownik
Jak będziesz liczył na UV to Ci się zejdzie, słuchaj kolegi atomizer z płynem to lepsze posunięcieSmile
  • Odpowiedz

obser

2017-08-31, 09:56:49
Top użytkownik
Uv jest dobry na małe pocenia w dużym okresie czasu. tak nawiasem jak dobrze przejrzysz układ to to samo zobaczysz na połączeniach olej, tak jak i na skraplaczu. Tylko teraz za UV wzięło się kilka firm, niby ceny spadły, ale jakość ich też drastycznie. Przy serwisie jak coś mi podpada autko pod wycieki, to newralgiczne miejsca czyszczę zmywaczem Tunap, albo Wurtz, potem pocenie i olej, albo olej z UV zauważysz w sekundę. Szczególnie złącze skraplacza. W poście #2 o śladach UV na portach można mówić tylko, jak po serwisie umyjemy i wydmuchamy je sprężonym, a tak zawsze coś tam zostanie.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa