Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Brak zgody SM na montaż jednostki zewnętrzej w bloku

31 Odpowiedzi, 29727 Wyświetleń
Wstecz 1 2

Akaba

2017-08-28, 15:11:38
Nowy użytkownik
Miałem jednak nadzieję, że przez ten czas od ostatniego wpisu, ktoś napisze, że nie mam racji, bo ON właśnie mieszka w "ucywilizowanej" SM w Warszawie, która ma taką uchwałę dla dobra swoich mieszkańców. Ale niestety, nie mogę nic takiego powiedzieć. Nie rozumiem tylko takiej sytuacji, że umieszczenie licznych anten satelitarnych na fasadach budynków, uchodzi na sucho, a agregatu od klimatyzacji już nie. A czym to się różni ? Też uszkadza się tynk, a antena taka, szczególnie jak jest silny wiatr, może tak samo spaść komuś na głowę. Może jednak ktoś mi wyjaśni dla czego SM ma takie różne standardy do tych spraw. Może wynika to z zazdrości ? Albo z pokazania, że ja tu rządzę, teoretycznie w naszym imieniu- mieszkańców danej SM, ale moje słowo jest ważniejsze. Słowo Prezesa SM, który żyje jak pączek w maśle za nasze pieniądze.
  • Odpowiedz

Annihilatus

2017-08-28, 19:36:39
Nowy użytkownik
Dobre 25 lat mam w mieszkaniu w centrum Wawy klimatyzacje tzw. plecakową firmy Delonghi(włoska i nie wiem czy jeszcze istnieje).Latem wystawiam jednostke zewnętrzną na parapet i mocuje do szprosu framugi zwykłym paskiem.Uchylone okno także mocuje paskiem,a szczeliny uszczelniam gąbką.Nie wygląda to zbyt ładnie-ale działa.Zasłaniam okno jak przychodzą goście.Na pozwolenie administracji nie ma co liczyć WinkJestem jedynym na podwórku który ma klime i administracja może mnie tylko cmoknąć.
Jedyna wada-klima jest głośna,bo kompresor jest w jednostce wewnętrznej.Ale działa Smile
  • Odpowiedz

Akaba

2017-08-29, 14:14:59
Nowy użytkownik
Bardzo dziękuję za podpowiedź, jak obejść "wrogą jednostkę" czyli SM. Jest to jakieś rozwiązanie, tylko czy to ma tak właśnie wyglądać ? Mam dość małe mieszkanie i jest duży problem co z przechowywaniem w okresie jesienno-zimowo-wiosennym agregatu lub nie małego klimatyzatora wewnętrznego ( takiego z rurą wyrzucaną za okno). Gdzie mam to trzymać ? Może w szafie ? Dlatego chcę zamontować system Split, który właśnie jest do tego celu przystosowany. Tylko tyle . Ale w tym systemie, to jest AŻ TYLE ! Sad
  • Odpowiedz

Annihilatus

2017-08-29, 16:00:39
Nowy użytkownik
Nie rozumiemy się...Nie chodzi mi o te pseudoklimatyzatory r rurą do wyrzucania powietrza na zewnątrz...Miałem takie dwa i dawno skończyły w wiacie na działce.Klimatyzator "plecakowy" ma inną budowe.Jednostka wewnętrzna jest wielkości takiego rurowego klimatyzatora,ale do niej na giętkich przewodach(jak w klimatyzacji samochodowej) jest podłączoa jednostka zewnętrzna czyli skraplacz z wentylatorem.
  • Odpowiedz

Akaba

2017-09-01, 12:13:11
Nowy użytkownik
Witam, czy mogę prosić o jakiś link ( adres strony www ) do tego rozwiązania o którym Pan pisze.
  • Odpowiedz

Ghostsenior67

2024-07-12, 05:49:57
Nowy użytkownik
(2017-08-10, 07:49:23)DBKlima napisał(a): Wszyscy źli same żale ...
Powiem ci że jeszcze nie potkałem SM z którą nie da się porozumieć, twoja była by pierwsza.
Co to za SM miasto dzielnica ????
Wątpię w to że SM nie wydała ci warunków, natomiast jestem pewny tego że nawet o nie zapytałeś .
To mamy drugą nawet rozmowy nie ma nie bo nie!
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa