Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Chiller CIAT - prośba o ocenę

5 Odpowiedzi, 5841 Wyświetleń

NeXiQ

2017-09-06, 07:05:23
Nowy użytkownik
Witam,
Jestem tutaj nowy i sprowadza mnie do Was jeden temat. Jestem na etapie zakupu agregata wody lodowej (chillera). Mam ofertę na zakup używanego sprzętu w podobno bardzo dobrym stanie (przynajmniej wizualnie tak wygląda).

Jest to urządzenie marki CIAT, a dokładniej:
DYNACIAT LG LGP 300V 3x400V
moc: 19.2kWwydajność chłodnicza (według sprzedawcy): 50-60kW

W załączniku zdjęcia poglądowe.

Pytanie: czy ktoś z Was mógłby określić przedział cenowy takiego urządzenia?
Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Łukasz.
  • Odpowiedz

chłod

2017-09-06, 17:04:33
Nowy użytkownik
Witam Pana Łukasza, twoje pytanie raczej powinno brzmieć, jak panowie sądzicie jak kupię sprzęt który wypracował na zachodzie ponad 80 tys godzin i został zdemontowany bo to już prawie ruina to jak dużo będę musiał dołożyć w pierwszym lub drugim roku użytkowania, a wtedy na pewno będzie można oszacować koszty spręzarek, wentylatorów, może pompa bedzie lała, może pęknie skraplacz, może parownik jest zakamieniony i kicha z pracy.
Używany sprzęt chłodniczy to to samo co samochód - jak niemiec sprzedawał to płakał ( że polak taki głupi).
  • Odpowiedz

Jurek.Z

2017-09-18, 11:53:19
Nowy użytkownik
Niestety święta racja. Miałem przyjemnośc przekonać się na własnej skórze. To co sprowadziłem, to był totalny szrot, tyle że ładnie zamaskowany i umoczyłem pieniądze. Kupiłem akurat nie chiller,a duży absorber. Ostatecznie musiałem i tak kupić nowy wraz z cała instalacją czy jak kto woli wdrożeniem. [reklama] - taka firma świadczyłą usługę. Przy cenie jaką wzieli za perfekcyjną robotę to kasa za ten złom jest tego bardzo dużą częścią - jakieś 1/3.
  • Odpowiedz

Bock

2017-10-26, 20:33:25
Zaawansowany użytkownik
Z używanym sprzętem bywa różnie, mój klient odkupił lata temu Chillera o mocy chłodniczej ok 100kW marki CIAT na czynniku R22 złomowany był rok temu bo w końcu się zatarła sprężarka. Działał praktycznie bez przerwy przez ok 8 lat miał uzupełniany kilka razy olej i glikol i to na tyle nie pamiętam żeby kiedykolwiek się rozszczelnił. Kosztował go 300euro przywieziony z Holandii.
  • Odpowiedz

chłod

2017-10-27, 09:22:05
Nowy użytkownik
Witam jeszcze raz,
przepraszam cię BOCK ale jak twój klient kupował używany sprzęt z zachodu to policzyłeś ile mogłeś zarobić sprzedając mu nowe urządzenie nawet na niskiej marży, a tak to tylko serwis za parę groszy.
jeszcze raz napiszę jak Niemiec sprzedawał to płakał, że polak taki głupi.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa