Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Civic VIII łożysko sprezarki

2 Odpowiedzi, 1810 Wyświetleń

Slowhand

2018-06-13, 20:15:37
Nowy użytkownik
Witam
Problem z klima zaczął się po dość ostrej jeździe , przestało działać sprzęgło klimy , padła cewka cała stopiona od wysokiej temperatury , cewka została wymieniona i wszystko zaczęło działać ale kolejna ostra jazda i pojawił się chrobot okazało się że padło łożysko sprężarki , po wymianie znowu wszystko ok , pojeździłem z 3 tyg znowu ostrzejsza jazda po trasie i znowu chrobot znowu łożysko , zleciłem mechanikowi wymianę kompletu cewki,rolki i łożyska na raz ale teraz mam obawy czy znowu nie padnie , problemem jest bardzo wysoka temperatura w okolicach rolki tak myślę bo raczej kompresor by tego nie wytrzymał, czy to możliwe żeby uslizgujace sprzęgło tak się grzało przy wysokich obrotach? Przy tej drugiej awarii łożyska zauważyłem że klima słabiej chłodziła przy wysokich obrotach ale wracało do normy jak zwalniałem.
  • Odpowiedz

radekklimat

2018-06-14, 21:11:53
Moderator
Za duza przerwa miedzy kołem pasowym a sprzeglem sprężarki
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa