Witam.
Chcę zakupić o taki klimatyzator: PANASONIC KIT BE50-TKE 5,0 KW.
Do tego chcę kupić pompę próżniową i manometry do zrobienia próżni. Mieszkam w Norwegii i nie mam zaufania do tutejszych instalatorów, mechaników itp, ( kto pracował w NO to rozumie),po za tym koszt ich godziny to cena pompy w PL.
Z tego co się zorientowałem jednostka zewnętrzna jest nabita czynnikiem i zamknięta zaworami kątowymi. Po zamontowaniu jednostki wew= zewn, z rurami długości 4m, powinienem zrobić próżnię.... Moje pytania:
1 Czy pompa próżniowa 1 stopniowa wystarczy?
2 Jaką próżnię powinienem zrobić przy 4m rurek?
3 Czy węże serwisowe mają uniwersalne podłączenie i każde będą pasować?
4 Czy do tych manometrów wystarczy dokupić redukcję i nabić klimę w aucie?
PS.
Demontowałem starą klimatyzację typu split więc wiem jak to zrobić, pomijam temat zakuwania rurek itp...
Chcę zakupić o taki klimatyzator: PANASONIC KIT BE50-TKE 5,0 KW.
Do tego chcę kupić pompę próżniową i manometry do zrobienia próżni. Mieszkam w Norwegii i nie mam zaufania do tutejszych instalatorów, mechaników itp, ( kto pracował w NO to rozumie),po za tym koszt ich godziny to cena pompy w PL.
Z tego co się zorientowałem jednostka zewnętrzna jest nabita czynnikiem i zamknięta zaworami kątowymi. Po zamontowaniu jednostki wew= zewn, z rurami długości 4m, powinienem zrobić próżnię.... Moje pytania:
1 Czy pompa próżniowa 1 stopniowa wystarczy?
2 Jaką próżnię powinienem zrobić przy 4m rurek?
3 Czy węże serwisowe mają uniwersalne podłączenie i każde będą pasować?
4 Czy do tych manometrów wystarczy dokupić redukcję i nabić klimę w aucie?
PS.
Demontowałem starą klimatyzację typu split więc wiem jak to zrobić, pomijam temat zakuwania rurek itp...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Żart! Mam kolesia mechanika co ma R134, ale padła mu pompa próżniowa.