Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Gdzie postawić klimatyzator przenośny ?

4 Odpowiedzi, 3989 Wyświetleń

anela_33

2008-08-21, 10:44:49
Nowy użytkownik
Witam, dostaliśmy do biura klimatyzator przenośny i jest problem gdzie go umieścić. Uważam,że aby był wydajny i spełniał swoje zadanie to powinien stać w centralnym miejscu nie zasłonięty, a nie w końciku i wiać na drzwi które się często otwierają. Czy ktoś może mi pomóc ?
  • Odpowiedz

senior

2008-08-21, 12:11:31
Zaawansowany użytkownik
ustaw tak, byś miała najkrótszą drogę do odprowadzenia ciepłego powietrza, reszta już jakoś będzie lżej
  • Odpowiedz

anela_33

2008-08-21, 12:36:33
Nowy użytkownik
Tak mam zamontowane,ale strumień powinień jak ustawić? Pomieszczenie jest kwadratowe 3.5 x 3.5, na jednej ścianie są ustawione meble i biurka a 3/4 pomieszczenia jest wolne, więc myślałam aby tak ustawić klimatyzator, żeby ochłodzone powietrze leciało na biurka centralnie, a nie ustawić go w kącie a powietrze leci gdzieś na drzwi, czy się mylę ?
  • Odpowiedz

senior

2008-08-21, 12:55:50
Zaawansowany użytkownik
potrafisz sobie utrudniać życie:
po prostu go ustaw przy ścianie, tak by dmuchał na środek pokoju, jesli zauważysz, że siedząc przy biurku nadal jest Ci za ciepło, skieruj go na siebie, jeśli nadal będzie Ci za ciepło kup splita i po sprawie
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa