Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Robinair AC 650 Pro

4 Odpowiedzi, 2734 Wyświetleń

juru123

2018-08-02, 14:50:06
Nowy użytkownik
Witam
Mam problem z nieszczelnością stacji klimatyzacji jak w temacie. Po wykonaniu próżni i testu szczelności kiedy chce przejść w kolejny tryb pracy potrafi wypuścić podciśnienie przez zbiorniczek na zużyty olej. Często też traci tym sposobem czynnik chłodniczy. Sytuacja występuje losowo, ale ostatnio prawie za każdym razem. Proszę o poradę gdzie szukać przyczyny
  • Odpowiedz

obser

2018-08-02, 15:11:11
Top użytkownik
W cenie tej maszyny, aesz zarabiać, to powinneś sobie załatwić "swojego" serwisanta, który będzie Ci wykonywał przeglądy okresowe, ale też będzie pod telefonem w sezonie, kiedy się zarabia kasę. Niektórzy mówią, że serwis, wymiana oleju, tarowanie zrobią sobie sami i zrobią. Ale za to jak coś w sezonie nie gra, to nigdzie ratunku nie znajdziesz.
  • Odpowiedz

juru123

2018-08-03, 15:48:41
Nowy użytkownik
Sprzęt kupiony na własne potrzeby (firma transportowa), okazyjnie jako uszkodzony. Kilkukrotnie zamawiałem serwisanta, ale bez rezultatu. Za każdym razem ta sama przyśpiewka: Panie sezon, dużo roboty, na pewno przyjedziemy i na tym się kończy.... Nie będę czekał do zimy. Biorę się sam za problem, liczyłem na pomocne rady tutaj ale pierwsza odpowiedź idzie do kosza. Jak rozwiąże problem zdam relacje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-08-03, 15:51:19 przez juru123.)
  • Odpowiedz

obser

2018-08-03, 16:50:37
Top użytkownik
juru, w tym dziale na pewno nikt Ci nie pomoże, bo źle wybrałeś. Powinneś w klimatyzacji samochodowej, ale tam bardziej użytkownicy maszyn siedzą, niż serwisanci. Może i ktoś podobny problem miał. Ale tak szybko nie wyrzucaj mojej rady do kosza, jak chcesz używać maszyny to musisz się skumać z jakimś serwisantem, bo latem każdy Cię oleje. Ile byś rocznie nie robił serwisów, to wypadałoby maszynę przed sezonem przygotować. Kiedyś zlecałem serwis firmie, a potem złapałem bezpośredni kontakt do człowieka, który i w sezonie do mnie przyjedzie, albo pomoże zdalnie. A skąd jesteś, może Ci jakiegoś gościa polecę.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa