Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Chemia do wymienników co polecacie

4 Odpowiedzi, 2542 Wyświetleń

Cpt.Ryan

2018-10-25, 21:09:52
Nowy użytkownik
Prośba do szanownych kolegów aby się podzielili czym myją/odkarzają wymienniki. Ja pracuje na lawendowym virusolve i poszukuję alternatywy ale musi być coś sprawdzonego, a skraplacz samą wodą pod ciśnieniem myję.
Czy ktoś stosuje aktywną pianę do skraplaczy? I jak się to sprawdza?
Czym myjecie/odkazacie parowniki?

Edit: sorry za orto ale słownik mi wstawia z błędem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-10-29, 21:18:46 przez Cpt.Ryan.)
  • Odpowiedz

budrys071

2018-10-26, 17:17:04
Nowy użytkownik
Kolego zrób dobry uczynek i popraw-odkażanie... Wink
  • Odpowiedz

pasażer

2018-10-26, 19:31:13
Nowy użytkownik
budrys071 napisał(a):virusolve
Ale to przecież jest lux Big Grin My to stosujemy, badali nam skuteczność w kilku zakładach produkcji spożywczej i sami byli pod wrażeniem Big Grin
  • Odpowiedz

obser

2018-10-28, 10:45:41
Top użytkownik
Od wielu lat stosuję Virosolve+, ale mycie, a mycie się różni. Zależy od warunków pracy parownika. W biurze, mieszkaniu, to może być woda pod ciśnieniem, ale w kuchni restauracji? Musisz zastosować dobry preparat. Virusolve+ stosujemy na końcu po skutecznym umyciu wymiennika. A preparatów do skutecznego wymycia parownika są setki. Wejdź na stronę jakiejś hurtowni, to sobie obejrzysz. Piszesz czym myją/odkażają? Ja myję preparatem zależnie od zabrudzenia, a odkażanie tak jak napisałem. Są to dwie odrębne czynności. Jeszcze co do omawianego preparatu, to ja mam na pokładzie orchideę, lawendę i bezwonny. Po umyciu przed oskażeniem pytam się Klienta co chce i wtedy taki rozrabiam. Kiedyś jednemu Prezesowi nie podobał się zapach orchidei i ją zmywaliśmy. Bez specjalnej chemii do parowników nie ujedziesz. Jest ich pełno, a reklamowanie ich to nie na forum.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa