Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nieszczelna klimatyzacja VW scharan

10 Odpowiedzi, 4819 Wyświetleń

koles999

2019-07-24, 14:17:11
Nowy użytkownik
Cześć. Mam problem z klima w swoim VW scgaranie. Jest nie szczelna tylko problem tego typu że nieszczelność jest bardzo mała bo wytrzymuje koło 4 miesięcy a puzniej układ pusty. Jestem z Wałbrzycha tu nikt nie potrafi tego naprawić a nawet nie próbują tylko nabić 400 i do domu. Czy wiecie gdzie idą rurki na tył bo mam climatronic 3 strefowy a ponoć one gniją przy objemkach. Jak mogę sam to zlokalizować wszelką pomoc wskazana dziękuję. Dawid
  • Odpowiedz

radekklimat

2019-07-24, 19:38:23
Moderator
1.na skraplaczu spod korka filtra
2.obejma pod prawą lampa jednoczesnie na cienkiej i grubej rurce, nalezy zwalic caly przod zeby sie dostac
3.rurki idace do tylnego parownika, jezeli jest, zwlaszcza przy wejsciu do zaworu rozpreznego od dolu
  • Odpowiedz

koles999

2019-07-24, 21:58:37
Nowy użytkownik
Powiedz jak myślisz czy po 3-4 miesiącach będą ślady kontrastu pod lampą UV. Czy będę musiał na nowo nabić i wtedy szukac
  • Odpowiedz

radekklimat

2019-07-25, 20:31:38
Moderator
Ślady kontrastu beda juz po kilku dniach
  • Odpowiedz

koles999

2019-07-26, 13:02:53
Nowy użytkownik
Bardziej chodziło mi że zbyt długi czas minol by ślady były. I czy przy tak małej nieszczelności idzie wykryć to za pomocą kontrastu Big Grin
  • Odpowiedz

hrabiap

2019-07-26, 15:48:25
Użytkownik
Ja bym radził szukania nieszczelności pod wysokim cienieniem azotu i piana.... Kontrast to tak jak test szczelności na podcisnieniu przez kombajn.... Raczej ciężko będzie.
  • Odpowiedz

koles999

2019-07-28, 08:02:07
Nowy użytkownik
A czy orientuje się gdzie z tyłu ukryty w tym aucie będzie parownik
  • Odpowiedz

radekklimat

2019-07-29, 10:28:45
Moderator
Lewe, tylne nadkole
  • Odpowiedz

koles999

2019-07-30, 13:44:06
Nowy użytkownik
Za tapicerka?
  • Odpowiedz

koles999

2019-08-04, 08:20:56
Nowy użytkownik
Cześć. Parownik zlokalizowanej ale jest w prawym nadkolu nie lewym. Udało się też zlokalizować ubytek nieszczelność. Na obejmie do podwozia można powiedzieć ostatniej blisko tylnego parownika muszę teraz zdemontować rurki i oddać gdzieś do naprawy spawania jeszcze nie wiem gdzie mi to zrobią. Troszkę pracy jest by to zdemontować
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa