Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

LG DC-18RQ - Jak sprawdzić, czy jonizator działa?

6 Odpowiedzi, 5692 Wyświetleń

dondu

2018-06-17, 11:40:08
Nowy użytkownik
Cześć.

Mam klimatyzator LG DC-18RQ (nowy) i chciałbym sprawdzić, czy działa w nim jonizator.

Włączając pilotem jonizator poprzez wybranie odpowiedniej ikonki przyciskiem FUNC i jej zatwierdzeniu przyciskiem SET, klimatyzator wydaje dźwięk potwierdzenia, a na pilocie wyświetlony jest napis ON i od tego momentu na pilocie ikonka jonizatora nie znika, czyli wszystko jest tak jak powinno być. Na klimatyzatorze nie ma jednak żadnej święcącej kontrolki, tak jak jest to w przypadku np. WiFi.
  • Odpowiedz

Amfan

2018-06-18, 05:35:06
Top użytkownik
Sam jestem ciekaw funkcjonalności i skuteczności tych wszystkich gadzetów klimatyzacyjnych, typu plazma jonizator dodatkowy filtr wielkości próbki wykładziny, który z powodu gęstości i tak jest omijany przez płynące powietrze.Próbowałem znaleźć wiarygodne badania potwierdzone przez instytucję. Niestety nic takiego w internetach nie ma. Jedynie co znalazłem to mały artykuł gdzie naukowcy bardzo często używali stwierdzenia "uważa się że" Osobiście posiadam duży ozonator, jaka jest skuteczności usuwania zanieczyszczeń biologicznych nie wiem .Jedynie co mogę potwierdzić to to że po godzinie pracy w pomieszczeniu robi się siwo i trzeba wchodzić na bezdechu bo się udusić można. Używam tego do zmiany zapachu w samochodzie i mieszkaniu. Mam zwierzaki i one trochę generują brzydkiego zapachu.
  • Odpowiedz

DBKlima

2018-06-18, 06:44:59
Top użytkownik
Językiem nie polecam Tongue Tongue Tongue
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

obser

2018-06-18, 07:01:43
Top użytkownik
Ozon to chociaż zmierzę, bo mam miernik stężenia i działanie sprobójcze ozonu zaczyna się od 2ppm, a ja dochodzę sobie do 5ppm. potem możemy zmierzć pozostałości i bezpieczeństwo przebywania, jest on niegroźny od 0,5 ppm. A bezdech nie polecam, kupiłem profesjonalna maskę ze specjalnym filtrem na ozon, podobno w dużych stężeniach to świństwo.
  • Odpowiedz

deminek

2020-04-25, 15:10:03
Nowy użytkownik
Witam,
Też mam w innym modelu LG Jonizator i jestem ciekaw czy to działa.
Może ktoś już wie jak to sprawdzić?
  • Odpowiedz

obser

2020-04-27, 08:50:28
Top użytkownik
wszelakie jonizatory, filtry nawet z wit.C, to ściema. Na parowniku założą kosteczkę i jak przepływa przez nie powietrze, choć wątpię, bo wokół ma mniejszy opór, to 0,5% może przeleci. A jak sprawdzić? Tak jak @DBKlima napisał, przyłożyć język i powinno kopnąć.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa