Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

LG Standard Plus - montaż air erector

5 Odpowiedzi, 2232 Wyświetleń

Damian1980

2020-04-27, 18:39:34
Nowy użytkownik
Dobry wieczór,

Panowie mam zamontowany w pokoju klimatyzator LG standard Plus. Z racji mało fortunnego miejsca montażu jednostki wewn. (naprzeciwko kanapy) rozważam dołożenie kierownicy strumienia powietrza (to taka jakby szuflada z plexi pod jednostką wewn, która kieruje strumień powietrza w górę). Czy Waszym zdaniem takie coś spełnia swoje zadanie? Powiem szczerze że jakiś czas temu byłem w pewnym biurze i rzeczywiście zimne powietrze nie było dokuczliwe pomimo montażu jedn. wewn. prawie nad głową. Czy montaż tego wynalazku jest jakoś bardzo uciążliwy? Trzeba do montażu zdejmować jednostkę wewn. ze ściany? Jeśli tak to proszę o radę jak ściągnąć jednostkę LG żeby nie połamać zaczepów przy demontażu? (na moje oko wszystko jest tak delikatne, że boję się że jak mocniej pociągnę to coś złamię Smile Niestety mój instalator jest obecnie za granicą i jestem trochę zdany na siebie i pomoc online.

Z góry dziękuję za pomoc
Damian
  • Odpowiedz

obser

2020-04-28, 07:05:13
Top użytkownik
Kupujesz kierownicę do montażu do ściany pod klimatyzatorem i nie ma zadnej ingerencji w urządzenie. Nie wiem, co miałeś na myśli porównując montaż nad głową, a do montażu naprzeciwko Ciebie. Też na 100% nie jestem pewien, czy kierownica pomoże, po prostu klimatyzator założony jest w złym miejscu. Czy aby nie nad TV?
  • Odpowiedz

Amfan

2020-04-28, 19:28:30
Top użytkownik
Instalator spierd?.lił robotę i uciekł za granicę.
  • Odpowiedz

Damian1980

2020-04-28, 21:32:06
Nowy użytkownik
Niestety umiejscowienie jednostki wewn. jest w takim a nie innym miejscu ale jak to się mówi jest już po ptakach Rolleyes Pisząc nad głową miałem na myśli że jednostka w biurze była zamontowana na ścianie tuż za mną czyli jak siedziałem na krześle będąc petentem to za moimi plecami i podmuch zimnego powietrza nie był dokuczliwy. Czyli taką "szufladę" montuję na ścianie pod jedn wewn? Bo z tego co kojarzę w biurze było to tak rozwiązane że część tej pleksi była na ścianie a sama jedn. wewn była jakby zamontowana na tej pleksi (zachodzila na nią dlatego spytałem czy nie jest konieczny demontaż jedn wewn. do montażu szuflady). Niby jest jakaś minimalna szpara między jedn wewn a ścianą od spodu - mam rozumieć że jest szansa tutaj włożyć część pleksi żeby szuflada była bezpośrednio pod klimatyzatorem? Czy nie będzie to powodować jakiegoś rezonansu/buczenia podczas pracy klimatyzacji? Z góry dzięki za pomoc.
  • Odpowiedz

obser

2020-04-29, 11:25:55
Top użytkownik
Są 2 rodzaje jej mocowania, przymocowana do splita, lub do montażu pod klimatyzatorem, żadna sztuka zamontować, wszystko opisane, wszystko w komplecie.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa