Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zatarta sprężarka DENSO 7SB16C - Lancia Kappa

3 Odpowiedzi, 5783 Wyświetleń

merbart

2008-09-12, 08:15:28
Nowy użytkownik
Witam
Od dłuższego czasu walcze z niesprawną klimatyzacją wkońcu okazało się że jest zatarta sprężarka. Mam Sprężarke DENSO 7SB16C 447220. Rozeznałem temat zakupu nowej ale ceny wachają się od 2500-3000 zł, regeneracja od 800-1500 zł a za używaną z pół roczną gwarancją chcą 600zł. Co do używanej to mam obawy że "stanie" tak jak moja poza tym jest ich niewiele w ofercie.
Po kilku tygodniowych posiedzeniach na necie znalazłem informacje że ten typ sprężarek czyli DENSO 7SB16C montowany jest również do VW Passat 1,9 TDI, Audi A4, A6, A8 2,5 TDI oraz w Mercedesach C-klasy. Jedyna różnica polega na ortworach montażowych w w/w samochodach, trzeci otwór na deklu sprężarki jest przesunięty. Stąd moje pytanie do fachowców czy jstnieje możliwość przełożenia dekla z tym otworem do sprężarki z w/w samochodów ? Czy parametry jak ciśnienie, średnica wloty i wylotu są te same? Oczywiście koło pasowe też muszę podmienić. Jeszcze jedno pytanie czym się różni sprężarka DENSO 7SB16C od 7SBU16C? Jeżeli znacie warsztat na śląsku naprawdę godny polecenia to proszę o namiary.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

tom17

2008-09-12, 21:22:13
Użytkownik
glowice mozna podmienic ale sprezarka tez musi byc tez sb. jak dobrze poszukasz sprezarka od audi a4, a6, a8 2,5 tdi ma tylko inne kolo wiec bedziesz mial mniej roboty np. http://moto.allegro.pl/item419844981_aud..._5tdi.html . sbu rozni sie od sb konstrukcyjnie natomiast nie ma to wplywu na jej funkcjonowanie. wyplucz dobrze uklad przed wymiana bo te sprezarki zostawiaja sporo zanieczyszczen i jak wymienisz na nowa bez plukania nie pochodzi Ci ona dlugo.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-09-12, 21:33:36 przez tom17.)
  • Odpowiedz

merbart

2008-09-13, 16:24:28
Nowy użytkownik
Witam
To sprężarka ma mocowania dokładnie tak jak moja pewnie oprócz zmiany koła napędowego będzie pasować, ale znalazlem firmę zajmującą się regeneracją sprężarek i chcą 950 zł za zregenerowaną, sprawdzoną i z roczną gwarancją. Więc dzięki za informację a w razie potrzeby to mam Twoje namiary.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa