Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mitsubishi vs LG vs Fujitsu (Pokój z aneksem kuchennym 25m)

5 Odpowiedzi, 3286 Wyświetleń

Majciej

2020-09-27, 18:52:22
Nowy użytkownik
Planuje zamontować klimatyzator w pokoju z aneksem kuchennym - o powierzchni 25m^2.
Wybrałem cztery jednostki, ale nie jestem pewien która firma jest najbardziej godna polecenia.

Modele które wybrałem to:
Mitsubishi HR 3.5 KW / LG Standard 3.5 KW/ Fuji KPCA / Fujitsu KP 2.5 KW
Japończyki, Koreański i Chiński. Są jakieś różnice w jakości wykonania? Jakieś za/przeciw? Czy w standardzie który wybrałem, właściwie nie ma znaczenia który model wybrać?

Zależy mi na cichej pracy jednostki zewnętrznej i wewnętrznej.

Z góry dzięki za pomoc!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-09-27, 21:17:34 przez Majciej.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2020-09-28, 11:59:36
Top użytkownik
Mitsubishi HR lub Daikin FTXC Sensira+
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

Amfan

2020-09-30, 06:27:46
Top użytkownik
Lg standard z 2020 roku seria (ET) .
  • Odpowiedz

elektrosiarka

2020-10-02, 21:17:31
Nowy użytkownik
Odradzam Mitsubishi, szczególnie jeśli Ci zależy na cichej pracy jednostki wewnętrznej. Mam splita tej firmy w sypialni i jak na razie pół roku walki o w miarę cywilizowaną pracę urządzenia (bardzo głośna praca oraz nierównomierny przepływ powietrza) Urządzenie to słychać w przedpokoju i w sąsiednim pokoju wieczorem. Oczywiście, wady urządzeń mogą zdarzyć się każdej firmie ale wtedy najważniejsze okazuje się podejście do klienta, a u mnie walka trwa jak pisałem pól roku.
  • Odpowiedz

obser

2020-10-03, 10:05:46
Top użytkownik
To jest też walka Twojego Instalatora z firmą molochem. Czym większa i niby bardziej szanująca się firma wymyśla w reklamacji Instalatorowi coraz większe wymagania i działa bardzo ociężale. Sam ostatnio z jedną walczyłem i efekt był taki, że Klient już nie chciał tej firmy, Dział Techniczny nie miał pomysłu na naprawę urządzenia i po 4 miesiącach walki dostałem FV korygującą, a po następnym miesiącu kasę. Porażka, a firma jedna z najbardziej rozpoznawalnych. oże inaczej traktuję multi odbiorców, ale mnie skutecznie od siebie odepchnęli. Klienta oczywiście ominęły te perypetie, po 2 próbach naprawy u niego, zdemontowałem urządzenie i założyłem podobne, bo akurat moja firma z którą współpracuję kilkanaście lat wprowadziła podobny model.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa