Witam kolegow czy orientuje sie ktos czy sa jakies udziwnienia w podlaczaniu klimatyzacji do inteligentnej instalacji elektrycznej, czy poprostu firma ktora robi taka instalacje wypuszcza specjalne zasilanie np do agregatu, a jak to jest w przypadku multi splita? czy to ja musze gdzies cos podlaczac? wogole nie wiem o co chodzi najpierw chcialem sie dowiedziec czegos na forum zanim zaczne zadawac glupie pytania na budowie;/ pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
inteligentna instalacja
13 Odpowiedzi, 10567 Wyświetleń|
Co rozumiesz przez inteligentną instalację?
-chodzi o tą w pełni zautomatyzowaną?
tu bedzie cos takiego ze np wciskasz jeden guzik i wlaczaja sie jakies ustawienia... np podswietlona droga przez mieszkanie do toalety.... albo wracasz do domu cos tam naciskasz na sterowniku i wlacza sie tv na ulubionym kanale wlacza sie expres do kawy i zapala sie żądane oswietlenie mieszkania..... cos takiego bedzie podlaczone pod klime....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-09-13, 13:21:53 przez maro196.)
tak to chyba jest cos takiego jak kolega link podal wyzej
Czy również przyciemnia światło,włącza nastrojową muzyczkę i także klimę w sypialni gdy ............??????
Bajera!
Co to ludziska nie wymyślą?
Super,inne oświetlenie gdy żona w domu a inne .....
Wracając do pytania,przecież to nie instalacja jest "inteligentna",a jedynie sterowanie załączaniem poszczególnych odbiorników.Klimatyzację warto by w tym po prostu uwzględnić chociaż niekoniecznie.
Tak, klimatyzacja sama w sobie jest inteligentna bo reaguje na zmiany temperatury i to wystarczy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-09-13, 14:42:12 przez bodzio.)
Z tym oświetleniem dobra sprawa
ale Fajowe chyba sobie coś takiego zamontuje jak się wybuduje
![]() czyli gddzieś za sto lat
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
Teoretycznie klima powinna być cały czas do prądu podłączona i włączona i sam przypilnuje temperatury.
Chyba że w planie jest stacja meteorologiczna itp.
klijent ma takie cos w domu i w projekcie jest uwzglednione sterowanie klimatyzacja w poniedzialek musze sie skontaktowac z facetem ktory podlaczyl ten dom i tak sie chcialem dowiedziec czy ktos podlaczal cos takiego abym wiedzial o czym z nim gadac, a ztym przyciemnianiem swiatla to dokladnie tak jak koledzy mowia
Po mojemu to Ty montujesz kilmę a facet od inteligencji zajmie się jej zhumanizowaniem
no mi tez sie tak wydaje ze on mi jakies kable zasilajace wyrzuci albo faktycznie kopowanie pilota.... jutro sie okaze o co chodzi to napisze na forum jak to sie odbywa jak ktos jest ciekawy
Witam a wiec ta klimatyzacja ktora montowalismy zostala podlaczona do specjalnego serwera z ktorego jest sterowana ekipa od instalacji wypuscila dw cienkie kable ktore pozniej podlaczyli pod czujke od pilota, klimatyzacja wlacza sie np gdy temp na dworze osiagnie jakas zadana wysokosc lub w calym mieszkaniu, takze nie ma potrzeby uzywania pilota
klima jest podlaczona tak ze jak sie otwiera balkon czy okno to ona sie wylacza bardzo fajna sprawa
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY