Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Krawężnik drogowy Kraków pod klimatyzator

11 Odpowiedzi, 4923 Wyświetleń

dudi145

2020-11-12, 10:46:49
Gość
Od tygodnia próbuje kupić dwie połówki krawężników drogowych pod klimatyzator i wszędzie słyszę, że sprzedają tylko metrowe i nie mają możliwości przycięcia ich na pół. To cholerstwo waży prawie 100kg i nie wejdzie mi do auta. Gdzie mogę kupić dwie połówki takiego krawężnika?. ktoś się orientuje gdzie takie połówki dostane ?
Z góry dziękuje za pomoc
  • Odpowiedz

Amfan

2020-11-12, 11:05:31
Top użytkownik
Wyślij do mnie kurierem to Ci przetnę na pół i odeśle ( na twój koszt) .
  • Odpowiedz

jack63

2020-11-12, 12:44:59
Zaawansowany użytkownik
dudi145 napisał(a):Gdzie mogę kupić dwie połówki takiego krawężnika?
W kabarecie, z którego się urwałeś...
Jesteś tak śmieszny ze swoim pomysłem, że aż żałosny.
Komu rozsądnemu potrzebna jest podstawa pod klimatyzator ważąca dużo więcej niż on sam?
Robiłeś ekspertyzę dla miejsca zamontowania? Czy to miejsce wytrzyma taki nacisk?
  • Odpowiedz

obser

2020-11-12, 12:55:31
Top użytkownik
Ja stosuję połówki krawężników chodnikowych. I udało mi się zakupić prawie całą paletę, która w transporcie przy przeładunkach i złym zabezpieczeniu uległa uszkodzeniu polegającym na popękaniu 99% krawężników dokładnie w połowie. Oczywiście zaproponowałem 50% ceny i dowiezienie tego do mnie. Przynajmniej nie będzie pyłu.
  • Odpowiedz

jack63

2020-11-12, 13:01:04
Zaawansowany użytkownik
obser. Nie szkoda ci kręgosłupa? No chyba, że masz od tego ludzi...
Czemu ten "patent" ma służyć poza ryzykiem utraty zdrowia???
  • Odpowiedz

obser

2020-11-12, 13:06:44
Top użytkownik
Ale ile waży taka połówka? 10-12 kg, położysz podwójną papę pod miejsce na dachu papowym, ciężar się rozłoży, nie ingerujesz w pokrycie papowe. Nóżki mogą w upały wbić się w papę, a tak spokój.
  • Odpowiedz

jack63

2020-11-12, 13:48:57
Zaawansowany użytkownik
dudi145 napisał(a):To cholerstwo waży prawie 100kg
obser napisał(a):Ale ile waży taka połówka? 10-12 kg,
No to wreszcie ile???
Są fajne pryzmy z PCV z szynami u góry. Łatwy montaż dowolnej JZ bez wiercenia w betonie.
  • Odpowiedz

obser

2020-11-12, 15:12:05
Top użytkownik
Drogowy, to kloc mocowany przy jezdniach, a chodnikowy, to taki jak np.kładziesz kostkę i robisz obrzeża. Są plastikowe, ale każdy ma swoje sposoby. Oddzielam dach właściwy złożoną 2-3 razy papą i na to kładę taki płaski betonik, a przykręcenie do niego urządzenia to naprawdę pikuś. Najważniejsza sprawa, oddzielam się od dachu Klienta i nie przyjmuję skarg, że coś przecieka, albo pokrycie zostało uszkodzone.
  • Odpowiedz

jack63

2020-11-13, 10:43:39
Zaawansowany użytkownik
obser napisał(a):Oddzielam dach właściwy złożoną 2-3 razy papą
"Super" sprawa gdy ostatnia warstwą pokrycia dachu jest membrana PCV...
obser napisał(a):przykręcenie do niego urządzenia to naprawdę pikuś.
Szczególnie jak płytka lub obrzeże mają tylko kilka cm grubości a wierci w nich przypał wiertarkąbez ogranicznika głębokości... Nie tak rzadki przypadek w polskiej praktyce "nabijaczy klim"
Wybacz, że zgłaszam obiekcje, ale już nie jeden montaż wykonałem i niestety nie jeden spartolony widziałem.
  • Odpowiedz

obser

2020-11-13, 14:09:37
Top użytkownik
Jak będę kiedyś na jakimś dachu to zrobię foto i Ci wrzucę. Doczytaj także, ze robię to na dachach papowych. Ja też nieraz na takich dachach widziałem skraplacze na nóżkach, które w upałach wbiły się w pokrycie dachowe. Z dugiej strony do dziś nie mogłem uwierzyć, jak kiedyś powiało i zrzuciło jednostkę Galanz 7kW, która przeleciała przez 30 cm ogniomurek nie dotykając go (świeża obróbka blachą powlekaną) i zawisła 0,5 metra nad ziemią na rurach. Mało tego, po wycenie Ubezpieczyciela trochę poobijaną jednostkę wtransportowaliśmy na dach i po włączeniu normalnie działała, tylko wymieniliśmy rurociąg, urządzenie, a wspomniany Galanz on-off R22 do dziś pracuje u mnie na górnym korytarzyku schładzając prawie cały parter. A jak nie widziałeś techniki zamocowań stosowanych przez nas, to nie krytykuj.
  • Odpowiedz

joker

2020-11-13, 18:32:29
Zaawansowany użytkownik
chciałbym mieć takie problemy :/
Jeśli myślisz że kłócisz się z idiotą.To ten drugi myśli to samo co Ty.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa