Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Cewka kompresora Nissens 89308

8 Odpowiedzi, 5518 Wyświetleń

MsCzeslaw

2021-04-26, 15:54:46
Nowy użytkownik
Część,

Piszę, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć cewki do kompresora, który kupiłem. Jest to Nissens 89308. Cewka ma 0.1 ohma wiec padnięta. Poszukuję nowej i niestety nie mogę nigdzie znaleźć. Wymiary to: 92x62x42x27 (średnica zewnętrzna, średnica wewnętrzna, średnica kołnierza, szerokość). Spotkał się ktos może z podobnym problemem i wie jak to rozwiązać? Nie uśmiecha mi się kupowanie nowego kompresora bo nie ma cewki na wymiar. Dziękuję i pozdrawiam!
  • Odpowiedz

radekklimat

2021-04-29, 04:14:44
Moderator
Autoklimat, euroklima tam pytaj
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2021-05-03, 07:49:56
Top użytkownik
cięzko dostać cokolwiek do zamienników
  • Odpowiedz

MsCzeslaw

2021-05-10, 11:59:33
Nowy użytkownik
Niestety cewka nie jest dostępna absolutnie nigdzie. Kontakt z nissensem polska też nie przyniósł nic nowego. Cewkę dałem do znajomego do przewinięcia. Rozłożył ja i okazało się że dioda poszła. Nie wiadomo jak, bo szczerze wątpię aby warsztat odwrotnie podłączył. Będziemy sprawdzać dalej układ czy nie wywala. Cewka naprawiona. Ogólnie gdybym wiedział wcześniej że takie problemy są z kompresora mi tej marki to w życiu bym się nie zdecydował. Także dla ewentualnych przyszłych osób, które będą się rozglądać za kompresora mi to moim zdaniem nissensa nie warto rozważać..pozdrawiam!
  • Odpowiedz

radekklimat

2021-05-10, 19:14:27
Moderator
Połowiczna naprawa
  • Odpowiedz

MsCzeslaw

2021-05-13, 17:33:05
Nowy użytkownik
Dlaczego uważasz, że naprawa połowiczna. Cewka wypalona, wszystko policzone i na wymiar, zaizolowane, dioda wymieniona na identyczną, zalana. Wszystko zrobione ze sztuką.
  • Odpowiedz

radekklimat

2021-05-18, 06:53:17
Moderator
Poniewaz powinno się wymienić caly komplet tzn kolo pasowa, cewka, tarcza sprzegla
  • Odpowiedz

orlowski.poczta@gmail.com

2021-05-21, 13:45:50
Nowy użytkownik
MsCzeslaw napisał(a):Niestety cewka nie jest dostępna absolutnie nigdzie. Kontakt z nissensem polska też nie przyniósł nic nowego. Cewkę dałem do znajomego do przewinięcia. Rozłożył ja i okazało się że dioda poszła. Nie wiadomo jak, bo szczerze wątpię aby warsztat odwrotnie podłączył. Będziemy sprawdzać dalej układ czy nie wywala. Cewka naprawiona. Ogólnie gdybym wiedział wcześniej że takie problemy są z kompresora mi tej marki to w życiu bym się nie zdecydował. Także dla ewentualnych przyszłych osób, które będą się rozglądać za kompresora mi to moim zdaniem nissensa nie warto rozważać..pozdrawiam!

kompletne sprzęgło 346 zł AC-6SD40-CH
sama cewka 89 zł AC-4SD04-CH
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa