Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Akai AC-GS09HRC2F

5 Odpowiedzi, 5359 Wyświetleń

Darekkurek

2008-09-17, 18:09:37
Nowy użytkownik
Witam mam problem z klimatyzacją firmy Akai model Akai AC-GS09HRC2F.Klima działała w sklpie do końca poprawnie ale musielismy zlikwidować sklep więc musiałem ją zdemontować i zainstalowałem po 2 tygodniach w innym miejscu.Przy pierwszym uruchomieniu dopuszczeniu czynnika 407c klima nie chłodzi zawór elektromagnetyczny do którego wchodzi jedna rurka ze sprężarki a wychodzą trzy rurki wogule nie otwiera się ani na grzaniu ani na chłodzeniu.mam podejrzenia co do filtra bo z jednej strony rurka jest ciepła zas z drugiej zimna.Co proponujecie zrobić i jaki ewentualnie założyć filtr?
  • Odpowiedz

heineken72

2008-09-17, 18:54:27
Użytkownik
Zawór na razie zostaw. moze sie nie przełącza bo ma zabezpieczenie 3 minuty przed przełaczaniem trybów grzanie -chłodzenie.
Po co dopuszczałeś freonu skoro nie uruchomiłeś urządzenia?
Przy demontażu nie trzeba dolewać wystarczy przetoczyć go do spreżarki.
Zacznij od zaworów czy odkręcone.
z klimatyzacją ... za pan brat od 1997
  • Odpowiedz

Artic

2008-09-17, 19:03:07
Zaawansowany użytkownik
co do freonu to 407c się nie doładowuje tylko wypuszcza się cały i ładuje świeży.....
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

byniom

2008-09-17, 19:16:24
Moderator
Artic ty bluźnierco jak możesz tak mówić Smile Już ochrona środowiska się postara żebyś poszedł do piekła Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

kubowy

2008-09-17, 19:27:23
Użytkownik
zadzwoń szybko po najbliższy serwis. Spokojnie się wyśpisz rano wstaniesz wypoczęty. A tak to jakieś koszmary Ci się będą śnić itp. Wink
pozdro
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa