Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klima 5kW chłodzenie/grzanie

2 Odpowiedzi, 1833 Wyświetleń

Miszubiszu

2022-03-27, 12:14:41
Gość
Witam, chciałbym się was poradzić w sprawie montażu klimatyzacji, a raczej wyboru jednostki zarówno do chłodzenia co raczej oczywiste jak i grzania w okresach przejściowych(salon z kuchnią 50-55 metrów) Jestem po kilku rozmowach z firmami montującymi i mam w głowie totalny mętlik ponieważ każdy poleca coś innego. Gree, Samsung, AUX, Rotenso. Wszystkie jednostki 5kW
Trochę poczytałem i stwierdziliśmy z żoną, że jeśli już mamy coś wybrać to niech to będzie sprzęt lepszy i niech nam lepiej i dłużej służy. Zastanawiamy się więc nad:
Gree U- crown , Amber prestige
Toshiba Haori
Mitsubishi MSZ LN50.
Proszę o radę która jednostke/producenta wybrać w przedziale cenowym do 10-12 tys PLN. Oczywiście jeśli w mniejszym budżecie znajdzie się coś wartego kupna to nie będziemy marudzić ????
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2022-03-27, 22:31:51
Zaawansowany użytkownik
Każdy z tych modeli to inny "dizajn"
Jak macie wystrój pomieszczenia w szary bądź grafit to Haori będzie super tekstylny front i kształt urządzenia bardzo na tak. Oczywiście każdy monter swoje chwali, zgodnie z tradycją "mitsubishi najlepsze" tyle, że jest powyżej waszych założeń cenowych. Nie jest tajemnicą, że chiński gree będzie najtańszy, te modele mają 7lat gw u certyfikowanego instalatora...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa