Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klima buczy

4 Odpowiedzi, 11176 Wyświetleń

Adam 9500

2022-07-01, 08:54:22
Nowy użytkownik
Witam,klima split sinclair na ścianie buczy na małych obrotach.Mowa tu o agregacie ma zewnątrz.Wydaje się ,że wchodzi w jakiś rezonans bo jak nacisnę na obudowę agregatu to przycicha.. Dźwięk pochodzi z miejsca gdzie podpięte są przewody miedziane z czynnikiem.Pomaga przełączenie na kilka sekund na opcję wentylacji.Gdy znów włączę chłodzenie kilkanaście minut spokój i znów buczy.Serwisant mówi , żeby obserwować.Co myślicie . Dzięki za pomoc.
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2022-07-01, 18:20:33
Zaawansowany użytkownik
Sinclair czyli gree jakby ktos nie wiedzial Wink Niestety wbrew pozorom czasami nizsze obroty spręzarki moga byc bardziej uciazliwe. Obserwować... Wink w zasadzie nie dziwie sie bo to taka uroda konstrukcji. Skoro przy ucisku efekt sie zmniejsza pewnie mozna cos na to zaradzic. Ale jakie zabiegi beda skuteczne to ciezko sądowac. Płyta betonowa na obudowe Wink Ogolnie w akustyce niskie czestotliwosci wygasza sie masą, czyli np dociazenie elementow drgajacych. Ewentualnie inna metoda izolacja by drgania byly odcięte
jak najblizej źródła. Zazwyczaj odradzam wieszanie agregatow bo drgania jednostki przenosza sie na sciane budynku/czy tez elewacje i wewnatrz potrafi buczec. Mam dobry sluch i nie raz po instalacji słysze delikatne buczenie w budynku. Nie mam z tym problemu bo uprzedzam o tym klienta , jego wybor.
  • Odpowiedz

Adam 9500

2022-07-01, 19:06:20
Nowy użytkownik
Dzięki za odpowiedź.Ciekawe to co napisałeś.Szkoda, że nie wiedziałem tego wcześniej to bym agregat na odbojówce pod balkonem postawił.W sumie montażysta powinien mnie poinformować.Ale chyba nic straconego.Można to przecież przerobić.Póki co nie używam klimy na najniższych obrotach i jest spoko.Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

MarkusP

2022-07-06, 09:08:53
Nowy użytkownik
I jak dalej buczy ? No chyba, że jest problem ze spreżarką
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2022-07-06, 09:39:44
Zaawansowany użytkownik
(2022-07-06, 09:08:53)MarkusP napisał(a): I jak dalej buczy ? No chyba, że jest problem ze spreżarką

I bedzie buczało do końca swiata i jeden dzień dłużej
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa