Witam serdecznie,
Za niedługo jest w planach całkowita wymiana instalacji elektrycznej na trójfazowa przy okazji szukam sposobu
ogrzewania do mieszkania 63 m2, wysokość 3,20 m. Po przeczytaniu i przeanalizowaniu
wielu wątków coraz bardziej skłaniam się do ogrzewania klimatyzatorem np. split,
ewentualnie przypodłogowy, nie bardzo znam na tym do końca.
Mieszkanie 63 m2 z lat 35(w której są w sumie 4 mieszkania). Do mnie należy
parter. 3 ściany zewnętrzne, z piwnicy brak ogrzewania. Mieszkanie niedocieplone -
nie znam zapotrzebowanie, mam w planach żeby ocieplić z zewnętrza. Dotyczasowo grzałem piec na
węgiel jedno mieszkanie na parterze, zużycie węgla 1,5-2t rocznie, każdy sąsiad
ma własne ogrzewanie.
Niżej na podstawie rzut mieszkania co byście doradzili? Mogą być klimatyzatory
z górnej półki żeby długo służyły. Te dwie pokoje służy do spania. Ktoś orientuje
czy trzeba poinformować elektryka podczas wymiany instalacji że będzie założony
klimatyzator?
Za niedługo jest w planach całkowita wymiana instalacji elektrycznej na trójfazowa przy okazji szukam sposobu
ogrzewania do mieszkania 63 m2, wysokość 3,20 m. Po przeczytaniu i przeanalizowaniu
wielu wątków coraz bardziej skłaniam się do ogrzewania klimatyzatorem np. split,
ewentualnie przypodłogowy, nie bardzo znam na tym do końca.
Mieszkanie 63 m2 z lat 35(w której są w sumie 4 mieszkania). Do mnie należy
parter. 3 ściany zewnętrzne, z piwnicy brak ogrzewania. Mieszkanie niedocieplone -
nie znam zapotrzebowanie, mam w planach żeby ocieplić z zewnętrza. Dotyczasowo grzałem piec na
węgiel jedno mieszkanie na parterze, zużycie węgla 1,5-2t rocznie, każdy sąsiad
ma własne ogrzewanie.
Niżej na podstawie rzut mieszkania co byście doradzili? Mogą być klimatyzatory
z górnej półki żeby długo służyły. Te dwie pokoje służy do spania. Ktoś orientuje
czy trzeba poinformować elektryka podczas wymiany instalacji że będzie założony
klimatyzator?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY