Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator postojowy

1 Odpowiedzi, 766 Wyświetleń

Jakub1234

2024-08-13, 15:32:02
Nowy użytkownik
Witam mam pytanie odnośnie klimatyzatora postojowego 12V zamontowanego na dachu koparko ładowarki.Typ klimatyzacji monoblok czynnik chłodniczy R134A 
Moje pytanie co może być nie tak z tą klimatyzacja bo niby chłodzi ale nie jest w stanie schlodzic kabiny koparki i lepiej już czasem otworzyć okna nic się męczyć... klimatyzator był raz na serwisie bo ustawiając wentylatory na max i temperaturę na minimum powietrze na wylocie osiągało temperaturę 16 17 stopni po tym serwisie praktycznie nic się nie zmieniło i był na kolejnym gdzie wymienili jakiś czujnik i cały płyn chłodzący teraz temperatura na wylocie jest w granicach 12 stopni i jest odczuwalnie zimniejsze powietrze jest już lepiej ale ja uważam że nadal to nie to co powinno być dodam tylko w raz z zmniejszaniem szybkości wentylatora spada temperatura powietrza na wylocie max do 8 czy 9 stopni ale to w upalny dzień nie schłodzi kabiny bo za niskie obroty wentylatora...facet który mi to serwisował powiedział że on już tu więcej zrobić nie może...a może być tak że po prostu klimatyzator jest wadliwy i nic się nie da zrobić???chciałem dodać że producent obiecuje 5.7 stopnia dolna granica i tak sobie myślę że nie ma znaczenia jak szybko dmucha wentylator czy na 1 czy 5 biegu temperatura powinna być tak samo niska dobrze myślę ????z góry dziękuję ,a odpowiedź
  • Odpowiedz

freegass

2024-08-13, 20:32:09
Użytkownik
Jeśli to jest typowy klimatyzator postojowy, zasilany wyłącznie z akumulatora, to nie jest on przeznaczony do takiego zastosowania.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa