Witam , mam problem z Klimatyzator Rotenso Revio RO26Xi/o 2.7kW, szczelnosc jest ok , zasilanie z sieci jest takie jakie powinno być , ogolnie klimatyzacja działa na grzaniu i chłodzeniu , ale jest problem zeby uzyskać w pomiesczeniu odpowiedniej temperatury , ustawiamy na klimie 25 a w pomieszczeniu jest 18 według termometru , i klimatyzator sie wyłaczy , wiem ze czujnik napewno wyłapał te 25 i sie wyłaczył ale jak mozna to zmienic albo cos przerobic zeby ta temperature dokładniej uzyskac w pomieszczeniu ? moze jakis czujnik zewnetrzny zeby dokładniej badała temperature ?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Temperatura
1 Odpowiedzi, 562 Wyświetleń|
Cześć! Jeśli klimatyzator osiąga ustawioną temperaturę według własnego czujnika, ale w pomieszczeniu jest inaczej, to faktycznie może być problem z lokalizacją lub dokładnością wbudowanego czujnika. Przeniesienie czujnika zewnętrznego bliżej środka pomieszczenia może pomóc w bardziej precyzyjnym pomiarze temperatury.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-01-17, 06:40:19 przez admin.)
Dodatkowo warto sprawdzić, czy przepływ powietrza nie jest blokowany przez meble lub zasłony – to często wpływa na nierównomierne chłodzenie lub ogrzewanie. Jeśli masz zdalny dostęp do ustawień klimatyzatora przez aplikację lub panel, możesz wzmocnić zabezpieczenia, używając VPN do połączenia z urządzeniem. To zapewni większe bezpieczeństwo danych w sieci, zwłaszcza jeśli urządzenie jest podłączone do Wi-Fi. Mam nadzieję, że uda się rozwiązać problem! ? |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY