Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzatory ANDE?

2 Odpowiedzi, 1039 Wyświetleń

Erill93

2025-03-24, 21:46:55
Nowy użytkownik
Witam. Miło mi się z Państwem przywitać Heart
Powiecie coś o firmie Ande?
Konkretnie klimatyzatorach Magma Pro UV, Quantum Pro, oraz Basic+.
Na papierze to jest landrynka oblana belgijską czekoladą i dziwi mnie, że jeszcze tak świetnych i tanich klimatyzacji nie dokładają gratis przy zakupie materiałów do remontu mieszkania  Smile
Cena za te lepsze z montażem ~3500zł, A+++, 5lat gwarancji (a nawet 10 na sprężarkę), ogrom bajerów, ponoć Sick mega ciche jednostki zewnętrzne (~41db)...
Ma to ktoś? Ktoś montuje? Te papierkowe parametry są jakkolwiek realne?
Pytam bo potrzebuję (nawet kilku mnie) czegoś cichego z zewnątrz, średnio głośnego w środku, a 5 lat gwarancji mi w zupełności wystarczy jeśli nawet po tym czasie magicznie wyparuje cała instalacja Big Grin Nie chcę się zdziwić gdy przyjdzie Pan kontrol i jego hałasmiarka pokaże, że mam silnik z odrzutowca na ścianie.
Ewentualnie możecie również polecić coś A+++ od siebie w kwocie do 4,5tys z montażem i pompką skroplin, przyzwoicie głośne punktem widzenia sąsiadów z otwartymi oknami (blok) Wink

Z góry dziękuje za opinie i życzę dużo zdrówka.
  • Odpowiedz

Arktos

2025-03-25, 08:45:06
Nowy użytkownik
Cześć, Ande to jest fabryka AUX, więc od taniego chińczyka dużo bym nie oczekiwał. Ma sporo bajerów, ale pewnie z kulturą pracy będzie gorzej. Bardzo wątpliwe jest to grzanie w - 30C :/ ciekawe jaką urządzenie zachowuje wydajność w tak niskiej temperaturze, bo tego Ande nie podaje. Jak potrzebujesz coś cichego to poszedłbym w urządzenie z wyższej półki niż AUX/Ande.
  • Odpowiedz

Erill93

2025-03-28, 14:56:18
Nowy użytkownik
(2025-03-25, 08:45:06)Arktos napisał(a): Cześć, Ande to jest fabryka AUX, więc od taniego chińczyka dużo bym nie oczekiwał. Ma sporo bajerów, ale pewnie z kulturą pracy będzie gorzej. Bardzo wątpliwe jest to grzanie w - 30C :/ ciekawe jaką urządzenie zachowuje wydajność w tak niskiej temperaturze, bo tego Ande nie podaje. Jak potrzebujesz coś cichego to poszedłbym w urządzenie z wyższej półki niż AUX/Ande.
Co byś polecił? Z racji potrzeby montażu dwóch urządzeń fundusz jest trochę ograniczony. Zakładając montaż z pompką skroplin bez zwyżki mam ~9tys złotych na dwa urządzenia. 3,5+2,5kw w klasie A+++ na chłodzeniu. Grzanie nie jest ważne.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa