Witam,
Mam w serwisie kilka jednostek wewnętrznych Artcool galeria na układach multi.
Są to stare jednostki, pierwsze modele serii MA09AH1 i MA12AH1.
Po latach eksploatacji zaczęły się problemy z domykaniem pokrywy przedniej oraz pracą żaluzji bocznych/dolnych. Stwierdziłem, że to kwestia silniczków, zamówiłem, powymieniałem dzisiaj.... i nic.
Chodzi głównie o silniczki pokrywy przedniej ; z 5 wymienionych zadziałały 2.
W pozostałych objaw jest jak przed wymianą; silniczek wciąga dźwignię z cięgnem pokrywy ale tylko bez obciążenia.
Po podłączeniu cięgna do pokrywy silniczek pociągnie tylko trochę i potem nie daje rady - pokrywa się nie domyka. Dlatego myślałem,że to zużycie silników. Po wymianie wygląda jakby słaba moc wynikała z parametrów zasilania.
W jednym przypadku silniczek bez obciążenia ciągnie impulsowo a klima wydaje pojedyncze piknięcie.
Miał ktoś może tak?
Pozdrawiam,
ZL
Mam w serwisie kilka jednostek wewnętrznych Artcool galeria na układach multi.
Są to stare jednostki, pierwsze modele serii MA09AH1 i MA12AH1.
Po latach eksploatacji zaczęły się problemy z domykaniem pokrywy przedniej oraz pracą żaluzji bocznych/dolnych. Stwierdziłem, że to kwestia silniczków, zamówiłem, powymieniałem dzisiaj.... i nic.
Chodzi głównie o silniczki pokrywy przedniej ; z 5 wymienionych zadziałały 2.
W pozostałych objaw jest jak przed wymianą; silniczek wciąga dźwignię z cięgnem pokrywy ale tylko bez obciążenia.
Po podłączeniu cięgna do pokrywy silniczek pociągnie tylko trochę i potem nie daje rady - pokrywa się nie domyka. Dlatego myślałem,że to zużycie silników. Po wymianie wygląda jakby słaba moc wynikała z parametrów zasilania.
W jednym przypadku silniczek bez obciążenia ciągnie impulsowo a klima wydaje pojedyncze piknięcie.
Miał ktoś może tak?
Pozdrawiam,
ZL
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY