Wczoraj poblem swoj rekord w instalacji jednostek 5 sztuk split 8kW , budynek parterowy eleganckie wykonczenie . W 16 godzin . Ledwo zyje. A jak u Was ? Pomoc byla jedynie przy wstawianiu jednostki na stelaz .
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Moj rekord w instalacji jednostek ...
42 Odpowiedzi, 36204 Wyświetleń|
Robiłem z takimi partaczami, którzy zakładali po 3, 4 jednostki dziennie, bo szefo płacił od sztuki, a później musieliśmy przyjeżdzać i poprawiać za nich, bo klient nie chciał ich widzieć na oczy. Panie Gadget, partactwem się Pan chwali.!!!!!!!!!!!!!
Ja robie szybko i dokladnie . Jak chcesz to sprawdz 40 km od warszawy ! Chcesz telefon ? Pojawie sie tam dopiero za rok na przeglad . Ps jutro jade z 10-cioma . Ale nie dam rady tyle zrobic budynek piertowy beda akrobacje na drabinie . Ale ja jeszcze wolno to robie mialem kolege po fachu . Po robocie jeszcze mu sie chcialo kopac pilke ten to ma kondycje ...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-08-05, 20:20:35 przez gadget.)
ps milo za jeden dzien pracy przytulic 6000 netto ps2 nie zawsze tak szybko zakladam nieraz 2 dni jeden a kiedys mialem serwerownie w bunkrze . Pic wlasciwie polegal na wywierceniu dziury w 2 metrowym zelbecie chyba nie musze pisac ile to trwalo i kosztowalo .
bierzesz ekipe ktora robi takie przewierty maja powazny sprzet placisz 1500 zł i masz dziurke jaka ci sie zapragnie
Tak tez zrobilem ale dopiero po zniszczeniu 3 wiertel i powaznym uszkodzeniu mojego mlotka . Przyjechali panowie z wiertnica . Musze kupic sobie taki sprzet ale narazie mnie niestac trzeba wydac 20 tys zl .
to co ty masz a wiertla ze 3 uszkodziles? jak ja bym uszkodzil 3 wiertla po 3 kola to by bylo heeh.... szef niebylby zadowolony
tyle dziennie montujesz to po miesiacu padniesz na ryj i nie zamontujesz juz nic ale twoja sprawa
Tak sie tylko pochwalilem z takiego strzalu, ale staram sie przynajmniej jeden lub dwa dziennie .
ja jak zamontuje jednen na dzień i zrobie pare do tego drobnych awarii to jestem zadowolony i starczy mi
a co do sprzętu to fakt trzeba zainwestować ale nie 20tys. tylko 5tys.
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
chciałbym zobaczyć estetykę mistrzu ja z pomocnikiem wieszam po cztery w korytkach w 12 godzin żaden wynik
A ja chciałbym zobaczyc te cztery w korytkach, mistrzu od klimatyzacji.
A ja nieraz pojedynczy zakładam w 4 godziny a nieraz w dwa dni . Byk mi kości nie narobił , robię w miarę szybko ale z głową żeby nie przyjeżdżać za tydzień na jakieś poprawki.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
ale po co sie spieszyc i gdzie... bo szef krzycz? a niech krzyczy, jeden montaz dziennie starczy zeby na kogos i na siebie zarobic
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-08-27, 18:21:01 przez maro196.)
![]() a kolega Mlekoj jak wklada kostki domestosa do klimy zeby nie smierdzialo to wiadomo jak montaz wyglada moze wc kaczka bierze tez w tym udzial hehe
co to za sztuka pierdoła jeden dziennie powiesi
a te kostki donestosa to jak klient chce żeby był jakiś ładny zapach a jak są artyści co odpływ skroplin zrobią z peszla elektrycznego pod zabudową z karton gipsu i jak to wymienić widziałem mnóstwo partaczy i jeszcze sporo zobaczę może jakieś foto kiedyś umieszczę może siebie ktoś rozpozna pozdrawiam
U nas też ostatni był taki co to montował po 3-4 splity dziennie i długo nie zabawił :/ okazało się , że nosił walizki w poprzedniej pracy a nie montował. Więc nie wiem czy jest sie czym chwalić.
mlekoj jakbym robil u siebie to moze i bym zakladal po kilka sztuk dziennie jak jakis wariat ale nie bede dymal na kogos proste
jak sie robi po godzinach to inaczej robota idzie a jak mam jeden montaz dziennie to o 12 mam loz i moge sie zajac swoimi sprawni i wszyscy zadowoleni
Cześć
Chciałbym sie przywitać z kolegami i jeszcze raz podziekowac za dobre rady dla stefanbuda. Czytam sobie wasze rekordy w wieszaniu splitów i nijak nie moge pojąc jak to jest ,ze kawałek dalej kolega pisze ,ze w ciagu 4 m-c działalnosci miał zaledwie 4 zgłoszenia i tyle własnie powieszonych urzadzen , a koledzy wieszacie po 10 dziennie...... czemu pytam? czemu o tym mysle , bo jestem własnie na etapie kompletowania niezbednego sprzetu i certyfikacji i mam zamiar ruszyc.....ciekaw jestem jak jest z tym zapotrzebowaniem w łodzi , bo stad pochodze. Pozdrawiam darooo
no w łodzi.... hmmmmmmmm średnio, zalezy gdzie się wciśniesz...
sprecyzuj co to znaczy "zalezy gdzie sie wcisniesz"
Dlaczego dajecie sie wpuscić w takie dyskusje.
Jaki to ma sens ?
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
gadget napisał(a):Tak tez zrobilem ale dopiero po zniszczeniu 3 wiertel i powaznym uszkodzeniu mojego mlotka . Przyjechali panowie z wiertnica . Musze kupic sobie taki sprzet ale narazie mnie niestac trzeba wydac 20 tys zl .Nie stać?????????????????/// Przy takich obrotach???????? Darooo napisał(a):CześćWitam Nie zapomnij o stacji odzysku,butlach zwrotnych,identyfikatorach czynnika............................,no i może warto poczytac przepisy,np.co do certyfikcji. Powodzenia i pozdrawiam
dla szefa montuje sie mnimum jeden dzien sztuke
prywatnie 3-4 godziny sztuke przez sciane przy dociagnietym zasilaniu da sie
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
monterod2002 napisał(a):dla szefa montuje sie mnimum jeden dzien sztukeMoże dlatego szefowie płacą ile płaca bo mają taka "prywatną" konkurencję?? Na szczęście już niedługo to się skończy: )
Dlaczego od razu grozą
Przecież mozna zarejestrować firmę i działać.Z drugiej strony wszak jesteśmy w b.r. gospodarzem Światowego Forum Klimatycznego i chociażby z tego powodu musimy wprowadzić w życie przepisy obowiązujące w UE. Czytając,że Ktoś zamontował w ciągu jednego dnia samodzielnie 5 splitów uważam,że albo prowokuje i kłamie,albo to fuszerka.No ale chyba ma sporo dzieci jeżeli nie stać go na profesjonalną wiertnice . Pozdrawiam |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
a co do sprzętu to fakt trzeba zainwestować ale nie 20tys. tylko 5tys.