jakimi zmianami awax straszy ???
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-10-31, 17:39:05 przez Darooo.)
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Moj rekord w instalacji jednostek ...
42 Odpowiedzi, 36217 Wyświetleń|
Witam
Helloween się zbliża ![]() Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Najweselszy będzie przyszłoroczny prima aprilis,a tegorocznego Mikołaja niektórzy znienawidza.
Będzie naprawdę śmiesznie
Dojdzie już niedługo
Apropos straszenia ,ja nie straszę ,ja tylko uprzedzam aby można było naprawdę się tego uczyc. Dlatego tak drażnią mnie (przepraszam za wyrażenie) IDIOTYCZNE porady pseudofachowców.Ktoś kto otrzymuje taka odpowiedz typu np. "płytki zaworowe w scrollach" sądząc,że udzielił ja fachowiec przyjmuje ją za pewnik. Ciekawe również co "instalator" wiercący dziurki w skraplaczu zrobił z czynnikiem ? No ale ten przecież jest tani,a stacja odzysku już kosztuje.
Witam
a ja się nie boje. Jestem hydraulikiem a ty mg_1 jesteś chłodniarzem wyuczonym? Powiedz kim jesteś? Przedstaw się.Pozdrawiam
Stefanbud Czy Vaillant zgodziłby się aby przypadkowi ludzie instalowali jego urządzenia?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-10-31, 20:59:28 przez awax.)
Autoryzacja producenta i Branżowy Certyfikat Jakości to dwie różne sprawy. Każdy będzie musiał taki uzyskać i z pewnością nie sprawi Tobie to kłopotu,jednak czy Wszystkim????? Obaj wiemy,że nie o świadectwo szkolne tu chodzi. Pozdrawiam
Witam
Rozumiem, tak na prawdę nie jest to dla mnie ważne. Nieraz mnie wkurza że mi wytykacie że nie jestem chłodniarzem. Trudno jestem już za stary na szkołę z branży chłodniczej. Muszą mi starczyć kursy, książki i praktyka. Wiem że trochę straszycie młodych tymi certyfikatami. Może i słusznie. Niech się wezmą za naukę. Ale z tego co wiem to w szeregach chłodniarzy też będzie przesiew. Jak nie zdziesiątkowanie. Pozdrawiam
stefanbud napisał(a):WitamNigdy nikomu nie wytykałem,że nie skończył szkoły w tym kierumku.Zreszta sama szkoła tez moze byc różna. Mnie najbardziej wkurza ,gdy Ktoś tu pyta o rzeczy podstawowe i oczywiste,co jest dowodem,że nie chciało mu się zajrzećc nawet do podstawowego podręcznika.Są to np. pytania o temp.parowania,wydajności sprężarek itp. Przesiew będzie z pewnościa jednak głównie chodzi tu o wyposażenie firmy,kwalifikacje (również kursy,ale te normalne,nie spotkania na drinka) oraz praktyczne umiejętności mg_1 napisał(a):Stefan, ja się boję, a TY?.Dobre Wy akurat możecie obawiać się jedynie niestety kosztów mg_1 napisał(a):Stefan, ja się boję, a TY?.Witam No jak TY się boisz to ja też ![]() Pozdrawiam Wiem Awax o co Ci chodzi ale wolę się droczyć z mg_1
Jak Ci się Stefanbud przetarg w Pile podobał?
Witam
To nie ja to inny Stefanbud ![]() Pozdrawiam Wracając do kosztów, wiesz co się stanie jak zaostrzą przepisy? Powstanie jeszcze większa szara strefa. I nic to nie zmieni.
Szara strefa zawsze będzie,tyle że nie wystawi faktury.
Jeszcze sprawa dostępu do czynników,części,urządzeń itp. To wystarczy Jeszcze jedno:obowiązek Właściciela urządzeń do przeprowadzania konserwacji i kontroli szczelności,tego szarej strefie nie zleci
Jeszcze jedno: kontrole i jeszcze raz kontrole wynikające z ustawy przez organy do tego uprawnione oraz odpowiednie kary z tego tytułu. Jak przekoczycie prędkość na drodze to jest zdjęcie przesłane z wezwaniem lub mandat do ręki. Ktoś słyszał o kontroli z urzędu wojewódzkiego lub minimum z wydz. ochrony środowiska?
Ja słyszałem o jednej z WOŚ,ja ja miałem
U mnie też były dwie starsze panie z woś. Jedyne pytanie jakie zadały to dlaczego mam pięć pomp próżnowych a tylko dwe stacje odzysku? Łapy mi opadły.
awax napisał(a):jaka placa taka pracamonterod2002 napisał(a):dla szefa montuje sie mnimum jeden dzien sztukeMoże dlatego szefowie płacą ile płaca bo mają taka "prywatną" konkurencję?? pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY