Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

samsung inverter z 3 wyjściami (zewn)

11 Odpowiedzi, 9495 Wyświetleń

safelock

2008-11-04, 07:52:31
Użytkownik
witam. Mam dziwny problem - tak mi sie wydaje. Posiadam samsunga z 3 wyjsciami (element zewn) i jak wlacze 1 klimatyzator to wyraźnie na rurach odczuwam iż cieplo idzie także do 2 klimatyzatorów. Jest to normalna rzecz?? Według mnie nie gdyż są elektrozawory. Urządzenia wydaja sie być ok zamontowane oraz skonfigurowane. Na zewn elemencie ustawione na 3 elementy a wewnetrzne sa poparowane wedle zlacz A = 0 B= 1 c=2 oraz na zewn ustawione na manualu. Chłodzenia nie sprawdziłem dokladnie gdyżjest zbyt niska temperatura a w rybie servisowym na przyciskach uruchamia mi jednoczesnie wszystkie elementy. Proszę o opinie
  • Odpowiedz

byniom

2008-11-04, 15:06:54
Moderator
Rurki może są dobrze podpięte a przewody strownicze źle ? Może warto to jeszcze raz sprawdziś dokładnie
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

safelock

2008-11-04, 16:13:49
Użytkownik
to juz sprawdzalem. no chyba że cienka rura jest pomylona na co raczej nie licze. Kable sa w 100% oks przemierzalem gora jest z gory dol z dolu (lecz to raczje niema znaczenia gdyz w samym klimatyzatorze widac ze sa mostki.
  • Odpowiedz

budzaj

2008-11-05, 22:02:14
Nowy użytkownik
zadzwoń do serwisu samsunga i dowiedz się dokładnie czy takie są objawy prawidłowego działania nie zdziwię się jeśli tak jest :O samsung jest mało przewidywalny i w polsce brakuje ludzi którzy się na tym znają mam przykre raczej wspomnienia niestety nie miałem okazji montować multi więc nie bardzo pomogę
rozumiem że do każdej jednostki jest osobna nitka ?
  • Odpowiedz

senior

2008-11-06, 11:50:39
Zaawansowany użytkownik
ja montowałem tylko splity i na 5 identycznych klimatyzatorów, 2 jednostki zewnętrzne dziwnie drżały, jak zwykły chińczyk, ale za to pozostałe 3 pracują świetnie, w sumie już sam nie wiem co o nich myśleć...
  • Odpowiedz

safelock

2008-11-06, 16:07:40
Użytkownik
ja osobiscie splity neoforte mkontowalem moze z 10 i wszytkie byly 100% oks.
  • Odpowiedz

budzaj

2008-11-07, 18:17:55
Nowy użytkownik
no w sumie ja też zamontowałem parę jednostek ;p było ich raczej sporo ;p nawet 3 systemy DVM i powiem szczerze że jak na razie nie było problemów z jednostkami czy agrgatami wszystko działa dobrze brak tylko szkoleń w samsungu i kompetetnych osób a tak jest w miarę
  • Odpowiedz

gadget

2008-11-09, 19:16:13
Zaawansowany użytkownik
Szajsungi maja jak mnie pamiec nie myli autodetekcje . Mozna tez i recznie ustawiac ale autodetekcja jest fajna bo laczymy kable jak chcemy a rury i tak rozpozna sobie sam . Moze to . Wystarczy przelaczyc 2 switcze w jednostce zewnetrznej .
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-11-09, 19:42:46
Zaawansowany użytkownik
mistrzu zobacz sobie na jakich rurkach masz te elektrozawory a zrozumiesz wszystko .
jest ok tak ma byc multiaki tak maja
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-11-09, 19:45:36 przez monterod2002.)
  • Odpowiedz

safelock

2008-11-10, 15:12:50
Użytkownik
czyli to iż odczowam na wszytkich rurach ciepło (na grzaniu) to jest ok??
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-11-11, 13:33:55
Zaawansowany użytkownik
multiaki tak maja nic sie nie dzieje .
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa