co wy na zianiu sie nie znacie awax przeczytaj tego posta od strony żartu jak kogoś obraziłem to przepraszam nie chciałem Pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
co kupić
63 Odpowiedzi, 51192 Wyświetleń
tygrysektom napisał(a):Dokładnie o to mi chodzi kolego byniom aby na wstępie porównac współczynniki oraz paremetry tych trzech firm w kasetonach o mocy h 7,1 i g 8,0 lub następny w góre ale tak precyzyjnie jak te z tabelki.Witam Pomogę koledze w Fujitsu, do tych informacji mam pełen dostęp. To bardzo dobre urządzenia, nie ujmując dwóm pozostałym. Po prostu są one na jednej wysokiej półce. Mam autoryzacje Fujitsu więc chwale Fujitsu. Nie wiem za bardzo jakie zapotrzebowanie jest na ogrzewane pomieszczenie. Więc o to tabelka, parametry grzania: ![]() Przy zakupie urządzenia warto pomyśleć o pilocie przewodowym. Pełni on funkcje termostatu pokojowego. Jeżeli okaże się za mało to proszę przesłać na adres e-mail prośbę, wyśle pełną potrzebną dokumentacje do tego modelu lub wyższych. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Witam kolege stefanbud i dzięki za tabelke.
meila oczywiście wysłałem bo bardzo chciałby wybrać najleprzey dla moich potrzeb model ponieważ najważniejsze jest grzanie a nie chłodzenie. Najbardziej podoba mi się przy 7 i 10 "C W tej chwili grzeje prądem i za 1kW prądu otrzymuje 0,9 kW energii przy tych temperaturach ciągne 30kW na dobe i mam 18-19 stopni (bo to sklep).
W sklepie powinno to sie spisac . Jesli to spozywczak wlascicielom czesto niezalerzy na komforcie cieplnym czyli nie musi byc 27 stopni. Do sklepow polecam do grzania , sporo w sklepach montuje wlasnie do grzania . A jaki to sklep ? Tzn. z czym ? Pamietaj ze w naszym klimacie nie mozna myslec o ogrzewaniu calorocznym . Druga sprawa tabelka nie uwzglednia wilgotnosci i predkosci wiatru , cisnienia. A to ma zasadnicze znaczenie dla sprawnosci . Wazna jest temperatura odczuwalna wiec roznie moze byc . Poza tym klimatyzator w nizszych temperaturach czesto sie odmraza czyli pobiera wtedy cieplo z pomieszczenia wewnatrz i ogrzewa radiator w jednostce zewnetrznej co w efekcie powoduje ze klima chlodzi (!) zamiast grzac ale to tylko kilka minut pozniej z godzine bedzie grzal i tak w kolko .
Ps co do palnika to zrozumialem o co biega jedak nie zawsze sie uda tak zrobic np lutujac kruciec pompy czy zaworu tak sie nie da . A druga sprawa to to ze od lat lutuje spawam i wychodzi mi to bardzo spawnie prawdopodobnie z wieloletniego doswiadczenia . A rur 1/4 cala jeszcze nie udalo mi sie zalac topnikiem ( a do tego najbardziej sie przydaje azot wewnatrz rury ) .
Witam kolege gadget
dzięki za opis bo tego nie wiedziałem ba zresztą wogóle mało wiem ponieważ dopiero od kilku dni się interesuje klimą a wcześniej nie miałem znią kontaktu oczywiście jako właściciel więc wszystko mnie interesuje a szczególnie to co może mnie zaskoczyć. Ten sklep jest z farbami
Dzięki wszystkim
bo pomogliście mi podjąć myślę że dobrą decyzje. po zimie sie okarze. tygrysektom napisał(a):Dzięki wszystkimRozumiem, ze wybrales Hitachi
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
Witam
No niestety, kolega Tygrysektom wybrał klimatyzator z klasą Fujitsu.Pozdrawiam
Temat postu jest: "co kupić" więc można polemizować
![]() Ja z kolei nie widziałem jeszcze zepsutego Hitachi. Z grzaniem radzą sobie doskonale. Są ciche , precyzyjne i bezawaryjne.
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
boryspol napisał(a):Temat postu jest: "co kupić" więc można polemizowaćWitam Za bardzo już nie ma o czym polemizować. Kolega Tygrysektom zamówił model AUYA30LB. Zamiast ,,Rozumiem, ze wybrales Hitachi'' było krótko opisać ciekawostki podobnego modelu, jego zalety itp. Jeżeli reprezentujesz jakąś markę daj coś z siebie, poświęć trochę czasu bezinteresownie dla jej propagowania. Odwdzięczy Ci się później... Ja nie dyskryminuje innych marek, nie znam ich po prostu. Każda firma ma dobre, ciche i niepsujące się urządzenia Pozdrawiam Nigdy nie pytaj sprzedawcy o najlepsze, bo najlepsze to te które zalega magazyn
patusX może wytłumaczysz to bardziej dokładnie.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
patusX napisał(a):pieprzycie glupoty wszyscyNie. Po prostu chcialem przeczytac cos o wadach Hitachi. To ze sie nie wysilam to fakt ![]() Niezaprzeczalny Jestem "sredno zaawansowany" ![]() Gdybym wiedzial wszystko to nie zawracalbym wam pupy. Marka "Hitachi" bardzo zadko pojawia sie na forum. U siebie to najchetniej postawilbym "Hirrosa". np. (przypadkowa stronka) http://www.pukzserwisemhiross.pl/mediclean.html Na allegro mozna znalezc podobne , mniejsze i tansze ![]() Niestety moje uwarunkowania nie pozwalaja mi na to ![]() Tworcy posta tez. Prawdopodobnie. edit Nie trzeba przecie obcych stronek "zapodawac" http://www.klimatyzacja.pl/index.php?akt...07&cms=173 Nie podoba mi sie tylko tekst: "W odróżnieniu od popularnej klimatyzacji "komfortu" przeznaczonej dla ludzi, klimatyzacja precyzyjna Liebert Hiross jest przeznaczona do utrzymania temperatury, wilgotności i czystości powietrza wymaganych przez pracujący nieprzerwanie 24 godziny na dobę przez cały rok sprzęt elektroniczny." A to niby "komfortowi" przeznaczonemu dla ludzi moze zaszkodzic ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-11-17, 19:40:34 przez boryspol.)
Witam po przerwie
klima 30-tka zamontowana i przez miesiąc testowana,przy tych temperaturach jest ekstra ponad 200 m2 ogrzewam za 250 zł.(zobaczymy jak będzie zimniej
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
![[Obrazek: AUYA24LB.jpg]](http://www.stefanbud.linuxpl.eu/Forum/AUYA24LB.jpg)
Fujitsu.