Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Passat B5 FL wymiana parownika, osuszacza, dyszy, skraplacza;)

2 Odpowiedzi, 3280 Wyświetleń

kanobos

2017-06-05, 17:33:43
Nowy użytkownik
Witajcie, pierwszy post na forum tak więc witam wszystkich serdecznie.
Po drugim nabiciu klimy w przeciągu tego roku doszedłem do wniosku że coś jest nie tak i odnalazłem zgnity parownik (poprzedni właściciel zapomniał o filtrze pp i w rogu parownika była papka z liści i owadów) przez który uciekał czynnik. 2 dni temu samodzielnie wymieniłem parownik na nowy nissensa. Mam do Was kilka pytań, jeśli można oczywiście:
1. Ile oleju należy dolać do układu po wymianie parownika, osuszacza (wymieniam bo jest jeszcze ori), oraz skraplacza (wymieniam ze względu na stan techniczny - jeszcze nie cieknie ale już się z niego sypie)?
2. Wychodzi na to, że mam wszystko nowe oprócz kompresora. Jeżeli na dyszy nie ma opiłków, a wcześniejsze ciśnienia 2 bar na LP i HP w okolicach 15 mogę zostawić stary kompresor?
3. Czy lepiej dolać XX ml. nowego oleju, czy też wymienić cały na nowy ze względu że stara zostaje tylko sprężarka?
4. Szczelność mają mi sprawdzić azotem, do jakiego ciśnienia i przez jaki czas?
  • Odpowiedz

essoM

2017-06-06, 11:04:34
Użytkownik
To masz prosta sytuację. Wypłucz rurki, spuść olej ze sprezarki i zalej nowym w ilosci przewidzianej na caly układ .
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa