Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja przenoścna do sporego pomieszczenia na poddaszu

3 Odpowiedzi, 1952 Wyświetleń

th0rax

2017-06-20, 14:12:24
Gość
Witam,

Mam taki problem iż mieszkam na poddaszu i w lecie gdy jest długo upał temperatury sięgają 35 stopni. Wszystkie okna są zaciągnięte roletkami zewnętrznymi, jednak to nie dużo pomaga. Nie mam też za bardzo możliwości zamontowania normalnej klimatyzacji więc jestem zmuszony uruchomić taką przenośną.
Metraż to 2 pokoje chłodzone osobno jeden koło 20m 2gi 2 razy większy i wysoki na 3-3,5m. Już wiem że nawet klimatyzator o mocy 4,5kw może nie dać rady, więc zastanawiam się nad instalacją na 2 3,5kw. Chciałbym się upewnić czy taki układ jest w ogóle w stanie mi schłodzić pomieszczenie o jakieś 10 stopni?
Nie chciałbym kupić w ciemno i potem żałować wydanych pieniędzy. Mam taki model na oku
  • Odpowiedz

radekklimat

2017-06-20, 18:15:37
Moderator
W marketach są tanie przenośne klimy
  • Odpowiedz

Gree_)pl

2017-06-23, 07:06:08
Nowy użytkownik
Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad wyższą mocą niż 4,5W, pytanie czy dwa po 3,5 dadzą radę, skoro jest to poddasze to może być problem aby schłodzić całość aż o 10 stopni, jaki budżet posiadasz na zakup klimatyzatora?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa