Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

BMW E60 gdzie jest odprowadzenie wody

3 Odpowiedzi, 7986 Wyświetleń

milan00

2017-06-25, 14:33:54
Nowy użytkownik
Witam, posiadam w swoim BMW E60 taki oto problem, że : brak nieprzyjemnych zapachów przy włączeniu, wyłączeniu klimatyzacji. Przy włączonej klimatyzacji wszystko jest okej, osusza bardzo szybko powietrze, a temperatura strumienia powietrza wewnątrz nawiewów to 4 stopnie. Problem pojawia się po wyłączeniu klimatyzacji. Po dosłownie 20 sekundach od wyłączenia klimatyzacji przednia szyba jest całkowicie zaparowana, a na kratkach nawiewów zbiera się taka ilość wody, że czasem potrafią polecieć nawet kropelki. Wychodzi na to, że trzeba zawsze jeździć z włączoną klimatyzacją a tak być nie powinno. Pisałem na innym forum o tym problemie, ktoś odpowiedział, że zapewne jest niedrożna rurka która odprowadza wodę.
Faktycznie w innych samochodach obserwuje się, gdy klima chodzi an postoju pod autem zbiera się plama wody. U mnie tego nie ma, więc możliwe, że jest to zapchane.

Pojawiają się dwa pytania, czy w opisanym przeze mnie problemie, możliwe, że powodem jest ta rurka ?
Drugie to czy ktoś może, wie gdzie tej rurki szukać jeśli chodzi o BMW E60. Wertuję internet i nigdzie nie mogę tego znaleźć ... skąd przeważnie ta rurka odchodzi ? W losowym miejscu w układzie, czy zawsze z jakiegoś konkretnego elementu typu osuszacz czy coś w tym stylu ?

Liczę, że ktoś pomoże mi w rozwiązaniu tego uporczywego problemu.
Pozdrawiam !!
  • Odpowiedz

obser

2017-06-25, 15:43:09
Top użytkownik
Napewo nie szukaj tego przy osuszaczu,musi wychodzić spod parownika,no i różnych miejscach się kończy. Spotkałem się też z tym, że przy pracach blacharskich usunęli ją. Zadaj pytanie na forum BMW, są tam szpece,mają schmaty. Na forum skody znalazłem jak potzrbowałem cały rysunek z nr części całego układu wewnętzrnej części z parownikiem i widoczny odpłwy, który wychodził w okolicach prawego nadkola, ale jego początek był pod parownikiem. Gruba żyłka do przeprowadzania kabli załatwiła sprawę i się przepchało. Po drugie ściągnij dywaniki,bo i tak musi być tam niezłe bagni,które i tak musisz wysuszyć.
Wjedż gdzieś na podnośnik , i dobrze poszukaj,mussz znaleźć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-25, 15:45:30 przez obser.)
  • Odpowiedz

essoM

2017-06-25, 16:31:02
Użytkownik
Wyloty sa po obu stronach nagrzewnicy a rurki gdzies na wysokości skrzyni sie kończą
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa