Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Airforcie co z nią? (wyłączająca się sprężarka)

4 Odpowiedzi, 2309 Wyświetleń

wilkuu

2018-05-28, 18:59:26
Nowy użytkownik
witam. o ile dobrze widze to model WAP-35EO
wynajmuje mieszkanie i takiego 'parcha' miałem na stanie.
z tego co wiem od osób zamieszkałych tu wcześniej ten badziew spokojnie dawał rade schłodzić duży pokoj (okolo 25m2) to pożądanej temperatury.
z racji masakrycznych upałów jakie teraz doskwierają postanowiłem dziada odpalic. problem polega na tym, ze temperatura zejdzie mi o jakies dwa stopnie i tyle. myslalem, ze moze czynnik uciekł, przez chwile myslalem nawet o nabiciu ale przylozylem termometry na wlot i wylot - odpowiednia 13*C i 42*C (przy temp w pokoju 28*C) - wydaje się ok. podgglądałem dziada jeszcze chwile i zauważyłem, ze po ok. 30 minutach wyłącza się sprężarka (leci tylko letnie powietrze z wentylatora). wiadomo jaka moze byc przyczyna? co jeszcze sprawdzic? opłaca sie w ogole przy tym dłubać czy dać sobie spokój? zdziwiło mnie również, ze zarówno w pojemniku jak i pod całym klimatyzatorem nie ma ani kropelki wody.
z takich wazniejszych informacji dodam, ze mam otwór w scianie więc okna są zamkniete a ciepło ucieka sobie grzecznie na balkon denerwując zapewne sąsiadów.
czy miejsce w którym stoi ma jakies znaczenie? aktualnie jest rzy drzwiach balkonowych w bliskim sąsiedztwie kanapy z lewej strony.
co jeszcze moge sprawdzic zanim udam sie do serwisu który ze mnie zedrze? czy moze sobie to darowac i wyniesc dziada do piwnicy. z takich wazniejszych informacji to podaje jeszcze dane z nalepki: 1400W, 6,4A, 3,5kW
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-05-28, 19:03:04 przez wilkuu.)
  • Odpowiedz

jack63

2018-05-30, 07:07:48
Zaawansowany użytkownik
Nie napisałeś, że to nie jest split tylko przewoźny.
Który wlot i wylot, bo w przewoźnym są cztery...
Filtry czyściłeś?
wilkuu napisał(a):mam otwór w scianie więc okna są zamkniete a ciepło ucieka sobie grzecznie na balkon denerwując zapewne sąsiadów.
Ciepło może tak ci się wydaje, a co z powietrzem? jak ma wylecieć jak nie może wlecieć. Próżni nie zrobi, więc???
  • Odpowiedz

wilkuu

2018-05-30, 14:43:54
Nowy użytkownik
przewoźny? pierwszy raz spotkałem sie w ogole z takim terminem. prościej mówiąc jestem kompletnie zielony w tym temacie. mówiąc o wlocie miałem na myśli tą szuflade od frontu z której dmucha zimne powietrze. wylot to zas dziura w którą wsadzam rure do odprowadzenia ciepła. z owej rury dmucha i to dosc mocno bardzo ciepłe poweitrze. a co do 4 wlotow i wylotow to mnie Pan zaciekawił. myslalem, ze 'klima' zasysa poweitrze z pomieszczenia tyłem obudowy (tam, gdzie ma filtr). ale jak tak popatrze to z tylu są dwie identyczne dziury/wglebienia/okręgi. w jeden wsadzam rure wylotową a druga nie mam pojęcia do czego sluzy. odnosnie czyszczenia- owszem, rozkrecilem i wyczyscilem wszystko co sie dało. przepraszam ale moze po prostu jestem za glupi, zeby to obsluzyc / za glupi zeby zrozumiec co mi Pan próbuje wytlumaczyc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-05-30, 15:03:19 przez wilkuu.)
  • Odpowiedz

wilkuu

2018-06-08, 11:34:40
Nowy użytkownik
nikt nie wie co moze byc przyczyną wyłączającej się sprężarki?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa