Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Monitorowanie aktualnej pozycji pojazdów flotowych

3 Odpowiedzi, 5009 Wyświetleń

egs

2018-06-29, 10:19:00
Nowy użytkownik
Czy ktoś już to może wcześniej przerabiał? Jaki system będzie najlepiej sprawdzał do monitorowania aktualnej pozycji pojazdów flotowych na mapie. Czyli aktualna pozycja, prędkość czy parametry związane z temperaturą w chłodni itd. Sporo jest tego, pytanie jak to wygląda w praktyce?
  • Odpowiedz

obser

2018-06-29, 12:27:09
Top użytkownik
Jest tego na pęczki. Wg mnie najbardziej rozbudował się systemIkol. Ja używam do 3 aut bezamentowych urządzeń po jakieś 450 zł każdy, zaleta taka, że mają akumulator do 2-3 miesięcy, jest też opcja wpięcia w zasilanie, a do przekazu używam kart pre-paid Orange jakieś 30 zł na 155 dni ważności. Dokładność super, wiem nawet gdzie na podwórku stoi pojazd. Mi więcej nie potrzeba, zakup przeżyłem, teraz tylko ok. 5zł na utrzymanie karty SIM.
  • Odpowiedz

kroms

2018-07-02, 08:22:02
Banned
Takie systemy opierają się na czujnikach lokalizacji GPS, modułach transmisji danych GPRS, które przesyłają parametry pod wyznaczony adres w czasie rzeczywistym.
Moduł może być podłączony pod komputer samochodu, w ten sposób można przesyłać wszystkie parametry jakie widzi kierowca na tablicy rozdzielczej, ewentualne błędy itd.
Można oczywiście przesyłać również dane z cyfrowego tachografu. Taki system można zbudować na podstawie ogólno dostępnych podzespołów, lub skorzystać z kompleksowych systemów.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa