Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dziwna usterka klimatyzacji renault master, nieszczelność

3 Odpowiedzi, 2381 Wyświetleń

mechanior_marek

2018-07-28, 19:49:23
Gość
Witam sprawa jest o tyle dziwna że sprawdzałem układ klimatyzacji czyli nabijałem układ mieszaniną wodoru i sprawdzałem wycieki czujnikiem i dosłownie nic nie wyszło, potem nabijałem jeszcze dla pewności azotem do ok 9 bar przez ok 4 godziny co jakiś czas obserwowałem manometry czy coś uszło, nic a nic. Jaja się zaczęły gdy już podłączyłem maszynę do klimy automat, robi podciśnienie i nagle wynik negatywny nie da się osiągnąć wystarczającego podciśnienia. Czy mieliście już taki przypadek? dodam, że wymieniłem wszystkie oringi chłodnicę klimy osuszacz, nie mam już pomysłów.
  • Odpowiedz

frost-ch

2018-07-29, 15:03:49
Zaawansowany użytkownik
mechanior_marek napisał(a):Witam sprawa jest o tyle dziwna że sprawdzałem układ klimatyzacji czyli nabijałem układ mieszaniną wodoru i sprawdzałem wycieki czujnikiem i dosłownie nic nie wyszło, potem nabijałem jeszcze dla pewności azotem do ok 9 bar przez ok 4 godziny co jakiś czas obserwowałem manometry czy coś uszło, nic a nic. Jaja się zaczęły gdy już podłączyłem maszynę do klimy automat, robi podciśnienie i nagle wynik negatywny nie da się osiągnąć wystarczającego podciśnienia. Czy mieliście już taki przypadek? dodam, że wymieniłem wszystkie oringi chłodnicę klimy osuszacz, nie mam już pomysłów.
sprawdż szczelność maszyny
  • Odpowiedz

fgazudt

2018-07-30, 07:21:30
Użytkownik
Jeżeli na azocie masz szczelny czyli na ciśnieniu a nie przechodzi próby podciśnienia wynik prosty uszczelnienie czołowe sprężarki.
Zrób próżnie nie automatem a manometrami i pompą. Jeżeli po wyłączeniu pompy nie utrzymasz próżni to masz pewność uszczelnienia czołowego.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa