Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja
Wstecz 1 … 34 35 36 37 38 … 166 Dalej
  • alexa

klimatyzacja gree lomo 2,5kw jednostka zewnętrzna pytanie.

7 Odpowiedzi, 2162 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

buldoggg

2018-08-19, 09:34:03
Nowy użytkownik
pyt nr 1
Proszę mi powiedzieć czy przy chłodzeniu może wyłączyć się wiatrak jednostki zewnętrznej ? czy musi on chodzić non stop zmieniając tylko obroty i zwiększając ?

pyt nr 2

przy ustawionej temperaturze 20 stopni i chłodzeniu pokoju przez około 2h i po tym czasie zwiększam temperaturę do 24 stopni może wyłączyć się na jakiś czas wiatrak od jednostki zewnętrznej ?

ps: Jest to moja pierwsza klimatyzacja w mieszkaniu i nigdzie nie pisze o tym w instrukcji,proszę kolegów którzy znają się na rzeczy o odpowiedź,z góry dziękuje.

jurny_drwal

2018-08-19, 10:42:06
Użytkownik
Czego się czepiasz tego wiatraka? Chłodzi?

buldoggg

2018-08-19, 14:57:45
Nowy użytkownik
Oczywiście ze chłodzi,wszystko super działa,chciałem tylko znać odpowiedzi na powyższe pytania.

jack63

2018-08-19, 15:32:00
Zaawansowany użytkownik
Tak
Tak.

buldoggg

2018-08-19, 15:46:10
Nowy użytkownik
jack63 napisał(a):Tak
Tak.

na pytanie nr 2 odpowiedziałeś i je dokładnie zrozumiałem ponieważ jest jednoznaczne,ale pytanie nr 1 i twoja odpowiedz nie jest jednoznaczna,mianowicie.

"tak" może wyłączyć się wiatrak podczas chłodzenia......
"tak" musi chodzić non stop zmieniając tylko obroty......

jaka jest prawidłowa odpowiedź ????

jeżeli nie macie czasu odpowiadać to nie róbcie tego,bo odpowiedzi w stylu "czego się czepiasz tego wiatraka? chłodzi" lub "tak,tak" to ewidentnie nabijanie postów i olewka użytkowników forum(miedzy innymi forum to forma pomocy"

MarioO

2018-08-19, 16:28:19
Zaawansowany użytkownik
jeśli schłodziłeś pokój do 20stopni po czym zadałeś 24 to klima ma 4 stopnie odpoczynku i nie musi pracować więc wyłącza sprężarkę i wentylator skraplacza.Jak temp zacznie się podnosić to załączy sprężarkę i wentylator.Wtedy zacznie pracować aby utrzymać zadaną temp. ze zmienną wydajnością i już się nie wyłączy.Chyba że zadasz jej np.28

buldoggg

2018-08-19, 17:42:15
Nowy użytkownik
dziękuje za wyczerpującą wiadomość MariOo

temat do zamknięcia

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa