Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja
Wstecz 1 … 34 35 36 37 38 … 166 Dalej
  • alexa

Problem z uruchomieniem Mitsubishi Electric

3 Odpowiedzi, 1795 Wyświetleń

jurny_drwal

2018-09-23, 11:52:37
Użytkownik
Witam,
Koledzy, mam problem z uruchomieniem układu multi Mitsubishi Electric. Podaje napięcie, włączam machiny i w momencie kiedy powinna ruszyć sprężarka zaczynają migać diodki power na parownikach. Oprócz tego płytka w jednostce zewnętrznej wygląda na martwą, żadna diodka się nie pali, bezpieczniki na płycie są ok.
MSZ-AP35VG - dwa parowniki
MXZ-3F54VF - agregat
Oprócz tego diodki mają kolor biały, gdzie do tej pory spotkałem sie tylko z zielonymi ale nie wiem czy to jest istotne.

To było wczoraj, dzisiaj pojechałem na obiekt i okazało sie, że parowniki nie maja napięcia. Moje przewody na pewno są ok.
  • Odpowiedz

rg

2018-09-24, 18:11:23
Nowy użytkownik
Od samego początku na płycie j.zew żadne diody nie świeciły? Jednego dnia migały diody j.wew, a kolejnego już nawet nie migały? Bo nie rozumiem trochę twojego opisu. Nawet jak pomylona komunikacja to powinny migać ledy j.zew sygnalizując błąd.
  • Odpowiedz

jurny_drwal

2018-09-24, 20:35:13
Użytkownik
Się okazało, że fabrycznie agregat miał ustawiony tryb low stanby (czy coś takiego), oprócz tego nie było jednej zworki, która powinna być w związku z tym trybem. Jedn wew nie działały ze względu na przepalony bezpiecznik, jednak nie doszedłem co mu sie stało przez jeden dzień.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa