Witam.
Temat to możliwa do osiągnięcia temperatura w chłodni Mastera III 2017r.
Temperatura zewnętrzna to około 10 stopni, z Waszego doświadczenia jaką najniższą można osiągnąć wewnątrz kontenera ?
Agregatem jest standardowa sprężarka zamontowana na silniku i napędzana przez pasek osprzętu- czyli maleństwo.
Powyższe wymusiło brak klimatyzacji w kabinie.
Całość, która jest w kontenerze nie posiada żadnych danych typu nazwa czy tabliczka znamionowa- no name.
Sterowana jest sterownikiem Semicool. Ten umożliwia zejście do maksimum -1 stopnia.
Na parowniku osiągam temperaturę -6 do -8 stopni przy pustym środku i wczorajszej temperaturze +2 stopnie.
Teraz na dworze 8 stopni, nie mrożone mięsko w środku i ledwo daje radę zrobić +4 stopnie.
Oczywiście liczę się z tym, że grubość izolacji ścianki kontenera plus temperatura towaru, plus temperatura zewnętrzna czynią z tego tylko schładzarkę a nie chłodnię- potrzebuje potwierdzenia mojej teorii.
Ciekawi mnie jeszcze w jakiej ilości i jaki czynnik może być w środku ?- ale to raczej wróżenie z fusów...
Będę wdzięczny za jakiekolwiek info.
Temat to możliwa do osiągnięcia temperatura w chłodni Mastera III 2017r.
Temperatura zewnętrzna to około 10 stopni, z Waszego doświadczenia jaką najniższą można osiągnąć wewnątrz kontenera ?
Agregatem jest standardowa sprężarka zamontowana na silniku i napędzana przez pasek osprzętu- czyli maleństwo.
Powyższe wymusiło brak klimatyzacji w kabinie.
Całość, która jest w kontenerze nie posiada żadnych danych typu nazwa czy tabliczka znamionowa- no name.
Sterowana jest sterownikiem Semicool. Ten umożliwia zejście do maksimum -1 stopnia.
Na parowniku osiągam temperaturę -6 do -8 stopni przy pustym środku i wczorajszej temperaturze +2 stopnie.
Teraz na dworze 8 stopni, nie mrożone mięsko w środku i ledwo daje radę zrobić +4 stopnie.
Oczywiście liczę się z tym, że grubość izolacji ścianki kontenera plus temperatura towaru, plus temperatura zewnętrzna czynią z tego tylko schładzarkę a nie chłodnię- potrzebuje potwierdzenia mojej teorii.
Ciekawi mnie jeszcze w jakiej ilości i jaki czynnik może być w środku ?- ale to raczej wróżenie z fusów...
Będę wdzięczny za jakiekolwiek info.