Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wartości parametrów sterownik Dixell, szafa mroźnicza->chłodnicza

6 Odpowiedzi, 4555 Wyświetleń

Karko199

2020-05-13, 08:51:51
Nowy użytkownik
Dzień dobry. Piszę z prośbą o wartości parametrów sterownika Dixell XR06CX, dla szafy chłodniczej. Kupiłem w pewnej firmie szafę chłodniczą, a wysłali zamiast niej w szafę mroźniczą.. Próbuję ustawić ją odpowiednio aby wszystko dobrze hulało, gdyż ani Stalgast, ani firma sprzedająca 'nie może mi pomóc'.

Wartości ustawione są domyślne z instrukcji z załącznika.. niestety.. przy zmianie zakresu temperatur za dużo nawciskałem.. Big Grin

Dziękuję, pozdrawiam.
  • Odpowiedz

radekklimat

2020-05-13, 14:44:25
Moderator
Co to znaczy ze nie moze pomoc, szafa mroznicza ni nadaje sie do plusowych temp przechowywania
  • Odpowiedz

Ahid

2020-05-13, 19:55:00
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):Co to znaczy ze nie moze pomoc, szafa mroznicza ni nadaje sie do plusowych temp przechowywania

Oj tam, nie nadaje się... Będzie tylko krócej pracowała Wink w sensie szafa, nie sprężarka Smile .
  • Odpowiedz

Karko199

2020-05-13, 20:21:50
Nowy użytkownik
Czyli rozumiem, aby zwrócić? W firmie która sprzedała jak i w samym Stalgaście (producent urządzenia) mówili, że takie rozwiązanie zda egzamin..
  • Odpowiedz

radekklimat

2020-05-14, 04:37:14
Moderator
Zwróć
  • Odpowiedz

jack63

2020-05-14, 10:08:53
Zaawansowany użytkownik
radekklimat napisał(a):szafa mroznicza ni nadaje sie do plusowych temp przechowywania
Oczywiście.
Karko199 napisał(a):Czyli rozumiem, aby zwrócić? W firmie która sprzedała jak i w samym Stalgaście (producent urządzenia) mówili, że takie rozwiązanie zda egzamin..
Oszukują cię. Nie zabierają to gówno na własny koszt i przywiozą to co zamawiałeś.
Nie daj się! Walcz.
Zanim oddasz tą szafę mroźniczą. Mam prośbę. Mógłbyś zrobić i zamieścić zdjęcia okolic parownika, czyli wnętrze u góry oraz rejonu sprężarki, też pewnie u góry.
Ciekaw jestem czy wciąż montują te badziewne zestawy parownikowe z wentylatorem dmuchający w sufit?
Ciekawe też jest jaki jest rozstaw lameli dla tego parownika w zamrażarce.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa