Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jakiej mocy agregat do chłodni?

10 Odpowiedzi, 9411 Wyświetleń

bodzio

  2008-05-23, 16:23:40
Zaawansowany użytkownik
#1
Witam.
Pytanie jak w temacie
Komora 4 x 1,6 x 3,3 izolacja styropian 10cm
temp. +5 stopni przechowywane będą ciasta i inne wypieki
  • Odpowiedz

elektromechanik

  2008-05-23, 20:01:38
Zaawansowany użytkownik
#2
bodzio napisał(a):Witam.
Pytanie jak w temacie
Komora 4 x 1,6 x 3,3 izolacja styropian 10cm
temp. +5 stopni przechowywane będą ciasta i inne wypieki
Będą tyko przechowywane już wystudzone czy też będą dostudzane w komorze?
  • Odpowiedz

bodzio

  2008-05-24, 07:58:36
Zaawansowany użytkownik
#3
Będą przechowywane już wystudzone.
  • Odpowiedz

radekklimat

  2008-05-25, 10:44:51
Moderator
#4
ok. 1500 w przy - 8
  • Odpowiedz

bodzio

  2008-05-25, 11:54:57
Zaawansowany użytkownik
#5
Dzięki. Wink
Chciałem się upewnić.
  • Odpowiedz

pawelek

  2009-02-25, 11:16:52
Użytkownik
#6
Witam
pytanie jak w temacie
komora 3x2,5x2,2 , brak izolacji, ściany ceglane wyłożone płytkami. temperatura w środku +3 stopnie. Komora ma służyć do schłodzenia i przechowania mięsa wołowego ( ok. 400-500 kg) lub wieprzowego (ok. 100-250 kg) przez 1-2 dni, podejrzewam, że mięso będzie tam wkładane nie schłodzone. Komora będzie wcześniej wychłodzona.
  • Odpowiedz

szk6

  2009-02-25, 18:02:22
Użytkownik
#7
OK 5-6kW NIE OPŁACA SIE CHYBA TO ZA BARDZO BEZ IZOLACJI
  • Odpowiedz

szk6

  2009-02-26, 00:39:20
Użytkownik
#8
mg_1 napisał(a):3,5 kW, niestety około 2,3 idzie w ściany, czas pracy agregatu to 16h/24.
Pozdrawiam
przyjąłeś że ma schłodzić 500 kg w ciągu 8-12 godzin
  • Odpowiedz

pawelek

  2009-02-26, 08:44:09
Użytkownik
#9
właśnie myślę wsadzić coś 3,5--4 kW. może wystarczy, mięso będzie dodawane stopniowo w ciągu 2-3 h.
  • Odpowiedz

hanys

  2009-02-26, 10:34:50
Nowy użytkownik
#10
spokojnie wystarczy
  • Odpowiedz

  • Pokaż wersję do druku


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa