Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Montaż nie fabrycznej klimatyzacji w osobowce i jej dzialanie ??

6 Odpowiedzi, 8285 Wyświetleń

dv24v

2008-06-03, 08:30:20
Użytkownik
Mam klienta ktory chce sobie zalozyc do corsy c klimatyzacje manualna a najlepiej to by chcial climatronic Wink mowi ze pieniadze nie graja roli Smile takich lubie ale czy to nie jakas podpucha od konkurencji Smile jestem ciekaw czy w ogole jest sens sie podejmowac tego i czy ten układ będzie na tyle wydajny aby klient do mnie nie wracal z reklamacjami itp. a pod koniec powie ze tego nie chce juz... zastanawia mnie tylko czy gdy bede chcial zamontowac sprezarke to bedzie jakas lapa albo przynajmniej możliwość jakichś kombinacji no i najciekawsze gdzie zamontowac parownik i jak to bedzie z elektryka... czy mam sie sugerowac tym co normalnie idzie do tego modelu z klima czy tez nie bo trzeba bedzie cos wiecej przerabiac??
  • Odpowiedz

morek211

2008-06-03, 18:35:05
Nowy użytkownik
Polecam kilmatyzacje diavia są fahowo wykonane tu jest link z katalogiem moze nieaktualny ale przypadkiem zanlazłem corse c http://www.petemar.pl/webasto/att/052007...k_2005.pdf
Albo zestawy alex autoklimy tańsza wersja a co do climatronika to niewiem czy sie da ale przecież wystarczy do tej firmy zadzwonić i wszystko wytłumaczą nawet powiem więcej jeżeli ma sie problem to nie zostawiają mechanika bez podpowiedzi .Sam dużo montuje klim do nowych samochodów zlecanych przez dilera a to kia lub forda da sie montaż trwa ok 2-3 dni wzależności od pośpiechu.Układ będzie dopasowany do samochodu nie żaden uniwersalny znajdziesz w nim przewody już zrobione tak jak powinny być i dokładna instrukcja montażu Łapa do spężarki jest napewno .A z parownikiem cuż trzeba zdjąć deche klient musi być świadom tego że to już nie będzie to samo autko cuż nie poskłada sie tego jak fabryka. Może juz deska sprzypieć piszczeć zdaża sie parownik przewarznie wklada sie tam gdzie nagrzewnica czasem cały komplet obudowany przychodzi z parownikiem w zależności od auta elektryka jest gotowa tylko trzeba ją powtykać w odpowiednie miejsce czasem polutować w fabryczną instalację musisz sobie przekalkulować czy chcesz sie w to bawić ja to robie, bo musze szef karze i robie nie powiem że ten samochód wychodzi w stanie takim jak fabryka wypuszcza ale cuż zrobić.Staram sie jak moge ale nikt mi nieda dokumentacji jak zdjąć deche w danym modelu i czasem sie jakiś zatrzask ułamie lub trzeba troszke sily urzyć . Pozdrawiam muszisz sobie to przekalkulować i powiedzieć klijentowi że może skrzypieć potem decha pomimo to że złożysz ją poprawnie lepiej za wczasu klijenta powiadomić niż ma bardzo czesto odwiedzać warsztat Tongue
  • Odpowiedz

dv24v

2008-06-03, 18:36:55
Użytkownik
no wlasnie tez sie tak zastanawialem czy jest sens sie w to bawic nawet nie wiem ile wziasc za montaz ...
  • Odpowiedz

morek211

2008-06-03, 18:49:37
Nowy użytkownik
Mój szef bierze z 1,5 tys niewiem czy to mało w porownaniu z innymi servisami ale on porafi w tyłek klientowi wejść bez mydełka Tongue taka jego rola
  • Odpowiedz

dv24v

2008-06-03, 19:59:12
Użytkownik
najgorzej sie obawiam tego ze w trakcie cos sie zamota albo pozniej klient bedzie mnie nachodzil bo bedzie cos nie tak a ta osoba do takich nalezy ...
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-04, 21:00:07
Moderator
najlepiej to kupic samochód juz z klima ale jezeli nie ma to starac sie kupic fabryczna uzywana
to co proponuje diavia nie wspomne juz o alexie to lepiej nie zakładac wcale
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa