Dzięki. Ile do sprężarek to ja wiem, mnie interesuje ile w układ dodać. Chyba trzeba będzie się podeprzeć literaturą i samemu policzyć. CPR 2,8 to sporo.
jestes w błedzie, nalej ile producent przewiduje , nie dziab, nie mysl, jak oleju bedzie za duzo to bedzie nosnikiem dla nieodparowanego czynnika a to nie jest dobre dla kompresora
radekklimat napisał(a):jestes w błedzie, nalej ile producent przewiduje , nie dziab, nie mysl, jak oleju bedzie za duzo to bedzie nosnikiem dla nieodparowanego czynnika a to nie jest dobre dla kompresora
Zajebisty fachman jesteś jak nie myślisz przy robocie. 180ml do kompresora i nic więcej? Ja zadałem pytanie ile oleju dodać do układu poza kompresorem, Ty odpisujesz nic albo tyle ile przewiduję producent, ręce opadają. Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd bo ktoś gotów tak zrobić. Napiszę jeszcze raz w układzie jest odolejacz, zbiornik cieczy a w bliźniaczym modelu xarios jest odolejacz, separator, zbiornik, bajpas i inna konstrukcja skraplacza a do układu ekstra trzeba podać 120ml. Takie zajebiste rady a potem przyjedz Pan do mnie to zrobię. Ja wiem ile trzeba dodać do tego układu, dowiedziałem się poza forum. 0 oleju dodać, przestań myśleć, ale plamę dałeś.
Napisałem ci ile wchodzi do czystego, nowo zamontowanego agregatu a ty robisz wywód ile na resztę układu, dla mnie możesz nalać i 2 litry, twój sprzęt twój problem