Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator ścienny do mieszkania 50m w bloku (ostatnie 10 piętro)

38 Odpowiedzi, 23955 Wyświetleń
1 2 Dalej

dune2

2022-03-23, 09:21:01
Nowy użytkownik
Witam wszystkich.
Mieszkam w Sopocie w bloku na ostatnim 10 piętrze (widok na morze).Mieszkanie ma 50m2 a w jego skład wchodzi "duży" pokój 20m2 (z wyjściem na balkon) oraz mały pokój 10m2.Oba pokoje rozdziela kuchnia oraz przedpokój. Łazienka jest obok małego pokoju. Niestety jest to stary blok mniej więcej 35 letni którego dach jest pokryty czarną "papą" i nagrzewa się do tego stopnia że czasem już wiosną i często latem mam prywatną saunę w całym mieszkaniu.Poza tym bezpośrednio za blokiem rozpoczyna się co powoduje że dodatkowo odwiedzają mnie nagminnie wszelakie owady przez co otwieranie okien zwłaszcza wieczorem gdy włączone jest światło jest nie wskazane. Męczyłem się tak wiele lat aż w końcu 2 lata temu postanowiłem kupić klimatyzator przenośny Electroluxa. Niestety potwierdziły się moje obawy że to kiepskie rozwiązanie bo urządzenie jest bardzo głośne i nie można przy nim spać a i normalne funkcjonowanie jest utrudnione.
Postanowiłem wydać w końcu więcej pieniędzy i zmienić komfort życia kupując klimatyzator ścienny.
Początkowo myślałem o jednym klimatyzatorze w "dużym" pokoju bo sąsiedztwo balkonu oznacza łatwy montaż i mógłbym latem "przenieść" się do niego ( w ciągu roku śpię i przebywam głównie w małym) ale później stwierdziłem że chcę tez klimatyzator w mniejszym pokoju. Pozostałe pomieszczenia sobie odpuszczam.
Jako że mieszkam w bloku i pod sobą mam sąsiadów to najważniejszym dla mnie parametrem jest głośność klimatyzatora bo nie może przeszkadzać sąsiadom ale i ja chcę spać przy jak najmniejszym hałasie.
Co prawda obok dużego pokoju tego który ma balkon blok się kończy więc moje mieszkanie jest skrajne ale muszę się liczyć z sąsiadami pode mną.
Szukając więc cichego klimatyzatora do multi split na chwilę obecną jestem bliski wyboru Haier Flexis Plus w kolorze białym. Ma 5 lat gwarancji co cieszy no ale mam wątpliwości czy warto wydawać na "Chińczyka" tyle kasy. Firma w której chce go kupić za jedną sztukę razem z montażem chce 5600 w wersji 2.6 kW.
Jak łatwo obliczyć za dwie sztuki i robociznę (trzeba przebić się przez kuchnię) zapłacę pewnie ok 12 000 i w związku z tym zastanawiam się czy to na pewno optymalny wybór.
No i czy 2.6 kW na pewno wystarczy skoro w mieszkaniu bywa tak gorąco.
Z góry dziękuję za pomoc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-23, 09:21:26 przez dune2.)
  • Odpowiedz

dune2

2022-03-25, 09:41:25
Nowy użytkownik
Nie wiem czy to trójmiasto jest tak drogie czy takie są stawki ale pierwsza firma która robiła mi wycenę zaskoczyła mnie kosztem montażu.
Montaż multi split w dwóch pokojach i jednostki zewnętrznej na balkonie wyceniła mi na 4300 zł.
Do tego Haier FLEXIS Plus czyli 1 jednostka wewnętrzna i 1 zewnętrzna to 4 649 i za drugą jednostkę wewnętrzną 1700 i łącznie wychodzi 10649.
Zastanawia mnie cena robocizny dlatego sprawdzę jeszcze inne firmy.
  • Odpowiedz

MarioO

2022-03-25, 13:16:53
Zaawansowany użytkownik
dune2 napisał(a):Nie wiem czy to trójmiasto jest tak drogie czy takie są stawki ale pierwsza firma która robiła mi wycenę zaskoczyła mnie kosztem montażu.
....... chleb po 8 a bułki coraz mniejsze
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2022-03-25, 15:50:19
Zaawansowany użytkownik
Tak napisałeś o wycenie, ze nic z tego zrozumieć sie nie da... Cena koncowa jak najbardziej adekwatna. Multisplit to drozsza opcja niz 2x split. Montaz multi w mieszkaniu to prawie zawsze problemy... Cenę determinuje dlugość rurociągow i sposob ich polozenia.
Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale parownik flexis jest bez sensu przy multi.
  • Odpowiedz

Morar26

2022-03-26, 14:24:55
Nowy użytkownik
A czemu parownik flexis w multi jest bez sensu? Warto zaznaczyć że te 5 lat gwarancji wymaga 2 płatnych serwisów w roku więc to znikoma zaleta. W hair często pada elektronika - błąd e7
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-26, 16:00:22 przez Morar26.)
  • Odpowiedz

dune2

2022-03-29, 16:22:55
Nowy użytkownik
MarioO napisał(a):
dune2 napisał(a):Nie wiem czy to trójmiasto jest tak drogie czy takie są stawki ale pierwsza firma która robiła mi wycenę zaskoczyła mnie kosztem montażu.
....... chleb po 8 a bułki coraz mniejsze
a zbędnych postów na forach które nic nie wnoszą coraz więcej
  • Odpowiedz

dune2

2022-03-29, 16:25:52
Nowy użytkownik
Tytanowy Janusz napisał(a):Tak napisałeś o wycenie, ze nic z tego zrozumieć sie nie da... Cena koncowa jak najbardziej adekwatna. Multisplit to drozsza opcja niz 2x split. Montaz multi w mieszkaniu to prawie zawsze problemy... Cenę determinuje dlugość rurociągow i sposob ich polozenia.
Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale parownik flexis jest bez sensu przy multi.
umiejętność czytania ze zrozumieniem się kłania a cena niezbyt adekwatna skoro w innych częściach Polski ludzie piszą że robocizna multi split to ok 2000-3000 a w trójmieście liczą sobie od 4000-7000
Narazie widze że bez sensu to jest twój post bo nic nie wnosi natomiast nie podałeś żadnego argumentu czemu flexis miałby być bez sensu skoro to najcichsza na rynku klima z 5 letnią gwarancją.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-29, 16:27:44 przez dune2.)
  • Odpowiedz

dune2

2022-03-29, 16:31:04
Nowy użytkownik
Morar26 napisał(a):A czemu parownik flexis w multi jest bez sensu? Warto zaznaczyć że te 5 lat gwarancji wymaga 2 płatnych serwisów w roku więc to znikoma zaleta. W hair często pada elektronika - błąd e7
Zaleta ogromna i nie ma najmniejszego sensu kupowania drogich klim z 3 letnią gwarancją bo tak krótki okres oznacza że producent nie wierzy w swój produkt.A niemal każda firma z którą rozmawia robi i tak jeden przegląd w roku oficjalnie a gwarancja jest i tak 5 lat.
Co do tego że często pada w hair elektronika to podaj jakieś źdródło bo nie znam nikogo kto ma haiera parę lat by mu cokolwiek padło a i instalatorzy często polecają że elektronika to włąśnie ich zaleta.Rozumiem ślepa wiara w japońskie klimatyzacje ale one i tak są robione w chinach a tylko firma zostaje japońska.
A to że jedna czy dwie osoby mają problem to nic dziwnego skoro haier ma obecnie największą sprzedaż.
Z nie jednym instalatorem rozmawiałem że mitsubishi i daikiny też się psują więc to zawsze jest loteria jak kto trafi.

Pod spodaem zamieszczam przykładowa ofertę jednej z firm z trójmiasta inne mają podobne ceny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-29, 16:53:55 przez dune2.)
  • Odpowiedz

aminokwas

2022-03-29, 16:47:48
Zaawansowany użytkownik
dune2 napisał(a):Co do tego że często pada w hair elektronika to podaj jakieś źdródło bo nie znam nikogo kto ma haiera parę lat by mu cokolwiek padło...
Możemy się poznać. Wink

W ubiegłym tygodniu Haier AS35TABHRA - E7 - naprawione.
W tym tygodniu Haier AS35TADHRA - E7 - na razie restart pomógł.
W przyszłym tygodniu też jakiś Haier (nie znam modelu, nie ja montowałem) - E7 - zobaczymy co go boli.

Przypadek?
Nie sądzę.
  • Odpowiedz

dune2

2022-03-29, 16:55:06
Nowy użytkownik
Te co podałeś to tundra a nie Flexis poza tym nie sądzę że inne się nie psują ale jak chce się dla przykładu wskazac haiera to na pewno sie znajdzie zepsute zwłaszcza że podobno najwięcej ich się sprzedaje.
Pod spodem zamieszczam przykładowa ofertę jednej z firm z trójmiasta inne mają podobne ceny.
W poprzednim poscie wstawilem kosz rozbity na kawalki a tutaj suma.

13300 za Haiera Flexis bo robocizna ponad 6000 takie ceny w trójmieście więc co ja mam zarobić heh
A ja nie Haier to co równie ciche ? Bo Haier ma 16 db w trybie nocnym a konkurencja z 5 letnią gwarancją ma 19 db w górę
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-29, 17:07:51 przez dune2.)
  • Odpowiedz

aminokwas

2022-03-29, 18:10:01
Zaawansowany użytkownik
Napisałeś, że nie znasz nikogo, kto ma Haiera i by mu się coś nie zepsuło, więc już masz przykład z kilkunastu ostatnich dni. A że to Tundra a nie Flexis? Hmmm... Czyli sprzedają (produkują) jakiś badziew i firmują go swoją marką jednocześnie produkując i sprzedając super urządzenie i firmują go tą samą marką? Jakoś mi się to nie klei.
Tongue

Haierów najwięcej się sprzedaje? Może tak, może nie.

Nie, żebym miał coś przeciw Haierowi, ale te usterki to jakoś tak słabo świadczą o jakości.
  • Odpowiedz

dune2

2022-03-29, 18:55:13
Nowy użytkownik
Nie mam zamiaru bronić Haiera bo mam za mało danych by go sprawiedliwie ocenić ale z tego co piszesz wynika jakoby była to jedyna firma co się tak masowo psuje z tym błędem E7.
W związku z tym czemu tylu instalatorów i firm oferuje te klimatyzatory jak są tak zawodne ?
nie mają co robić tylko lubią serwisować ?
Zwłaszcza że tanie nie są Flexis to cena porównywalna z tańszymi modelami Mitsubishi czy Samsunga.
Odnośnie Tundry to może ta seria ma jakąś wade produkcyjna a Flexis już nie ale to moja fantazja.
Sam wolałbym coś innego dla bezpiczeństwa ale co ?
Znasz równie cichy klimatyzator z 5 letnią gwarancją w podobnej cenie ?
Bo to 16 dB w trybie nocnym robi robotę bo w ciągu dnia nie ma większego znaczenia głośność ale w nocy to najwazniejszy parametr.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-29, 18:56:58 przez dune2.)
  • Odpowiedz

sulejowek

2022-03-29, 19:51:55
Użytkownik
Z dala od haiera. W montażu smietnik. Plyty lecą jak ruskie po cukier. Ogolnie nie polecam . Wybrałbym cos z fabryki midea pod warunkiem ze agregat daleko od sypialni Smile i jaki normlany instalatora proponuję pompke skroplin do mieszkania a tym bardziej sypialni .. aby sprzedać i kase przytulić tak to widzę
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-29, 19:53:55 przez sulejowek.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2022-03-30, 07:00:17
Top użytkownik
Ja rozważył bym Fujitsu KMCC o niebo lepszy sprzęt,
alternatywnie Daikin i modele Comfora lub Mitsubishi i jednostki wewnętrzne AP lub EF
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

dune2

2022-03-30, 08:06:44
Nowy użytkownik
sulejowek napisał(a):Z dala od haiera. W montażu smietnik. Plyty lecą jak ruskie po cukier. Ogolnie nie polecam . Wybrałbym cos z fabryki midea pod warunkiem ze agregat daleko od sypialni Smile i jaki normlany instalatora proponuję pompke skroplin do mieszkania a tym bardziej sypialni .. aby sprzedać i kase przytulić tak to widzę
Te nowe modele Flexis plus też ?
Kurcze to dziwne że tylu instalatorów je poleca i proponuje jako pierwsze.
Agregat blisko miejsca gdzie się śpi bo na balkonie ale jak już mam coś brać to tylko bardzo ciche.
Co więc jest podobnie ciche do Haiera Flexis ?

Narazie jedyne co widze podobnego to Samsung Wind-Free Elite bo tez ma w trybie nocnym 16 dB ale martwi gwarancja tylko 3 letnia no i cena wyższa od Haiera.

Ja ogólnie nie rozumiem tych firm bo większość do tego Haiera z dwoma jednostkami wewnętrznymi po 2,6 kW porponowałą jednostkę zewnętrzną 4 kW i tylko jedna firma zwróciłą mi uwagę że może być za słaba gdy obie klimy będą włącozne na maksa i że musi być minimum 5 kW.

Może najlepszym wyborem będzie jednak ten Samsung Wind-Free Elite bo widzę że ma wersje po 2 kW jedn. wew. i 4 kW jedn. zew. i to by starczyło pewnie na moje pokoje 20 m i 10 m.

No i jak nie pompka skroplin to co innego jak je odprowadzać skoro między pokojami jest kuchnia ?

A proponuje to w sumie każda firma z najbardziej znaną w trójmieście która robi dla wielu ważnych instytucji włącznie.

DBKlima napisał(a):Ja rozważył bym Fujitsu KMCC o niebo lepszy sprzęt,
alternatywnie Daikin i modele Comfora lub Mitsubishi i jednostki wewnętrzne AP lub EF
Firmia która mi proponowała Fujitsu wyceniła całkowity koszt na ponad 15 000 a to sporo za dużo jak dla mnie.
Z Daikinem czy Mitsubishi pewnie byłoby podobnie no a poza tym o ile Mitsubishi nie ma tak cichych modeli jak Haier czy Samsung to Daikin ma ale te bardzo drogie modele.
Brałbym Samsunga bo mam zaufanie do tej firmy tylko te 3 lata gwarancji mnie marwią.

Pewnie zaraz się dowiem że Samsung też nie jest dobry heh
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-30, 08:14:54 przez dune2.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2022-03-30, 11:55:43
Top użytkownik
Fujitsu pochodzi z 10 lat tak samo Mitsubishi czy Daikin więc płacąc więcej zyskujesz więcej z Chińszczyzny polecił bym tylko dwie firmy które są jednocześnie producentem własnym marek : Midea lub Gree

dune2 napisał(a):Może najlepszym wyborem będzie jednak ten Samsung Wind-Free Elite bo widzę że ma wersje po 2 kW jedn. wew. i 4 kW jedn. zew. i to by starczyło pewnie na moje pokoje 20 m i 10 m.
Mitsubishi MXZ-2F33 + AP nie będzie kosztowało więcej jak 12-13tysięcy z montażem netto
Daikin 2MXM40 + FTXA-BS Stylish 12-13 tysięcy a to najdroższe urządzenia w najdroższej kolorystyce więc można jeszcze taniej np. z modelem Comfora
Woda grawitacja.
Zmień instalatora bo obecny wie że każdy kit łykniesz
dune2 napisał(a):no a poza tym o ile Mitsubishi nie ma tak cichych modeli jak Haier czy Samsung to Daikin ma ale te bardzo drogie modele.

Po co ty pleciesz takie bzdury przecież wiadomo że nie widziałeś pracującej klimy z wewnętrznym modelem AP EF czy LN
Nie porównuj taniego Chińczyka do jednego z najlepszych producentów

dune2 napisał(a):Brałbym Samsunga bo mam zaufanie do tej firmy tylko te 3 lata gwarancji mnie marwią.
Pewnie zaraz się dowiem że Samsung też nie jest dobry heh

Samsunga nie sprzedaję od 10lat
  • Odpowiedz

dune2

2022-03-30, 13:24:15
Nowy użytkownik
Nie plotę głupot tylko widzę dane producenta i Mitsubishi są głośne bo najmniej mają 19 db a wiele modeli 21 a Daikin dopiero w tych bardzo drogich ma 17 db.
Jak się mylę to podaj źródło gdzie jest napisane że one mają 16-17 dB bo jak nie to wygląda na to że ty bzdurzysz a tekst ze coś jest naj naj producent itd mnie nie rusza mnie interesują fakty i dane bo nie interesuje mnie wydanie kilkunastu tyś na głośną klimę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-30, 13:25:52 przez dune2.)
  • Odpowiedz

blaser

2022-03-30, 13:44:02
Nowy użytkownik
dune2 napisał(a):Nie plotę głupot tylko widzę dane producenta i Mitsubishi są głośne bo najmniej mają 19 db a wiele modeli 21 a Daikin dopiero w tych bardzo drogich ma 17 db.
Jak się mylę to podaj źródło gdzie jest napisane że one mają 16-17 dB bo jak nie to wygląda na to że ty bzdurzysz a tekst ze coś jest naj naj producent itd mnie nie rusza mnie interesują fakty i dane bo nie interesuje mnie wydanie kilkunastu tyś na głośną klimę.

Czy Ty przypadkiem Haiera nie sprzedajesz, że go tak lansujesz??? A jaki jest przepływ powietrza przy tych 16dB w Haierze??? Może się okazać tak mały że i tak na najiższym biegu nie będziesz go używać. Mitsubishi, Daikin, Fujitsu tu ufam że te dB są zgodne z tym co w karcie katalogowej, w Haierze mam duże wątliwości a zamontowaliśmy ich sporo(szczególnie agregaty nie są równe - jak się trafi). Masz w Trójmieście importera tych urządzeń, stąd dużo "Janków" to montuje. Biorą to co pod nosem, a tak prawdę mówiąc to styczności z urzadzeniami Premium za wielkiej nie mieli stąd wychwalają te chińskie cuda techniki. Plusem tego całego Flexisa jest atrakcyjny wygląd, a tak poza tym to plastyk fantastik, spasowanie słabe, zdażają się jednostki z małą ilością czynnika chłodniczego no i problemy z płytkami(bez względu na model).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-30, 20:46:25 przez blaser.)
  • Odpowiedz

dune2

2022-04-01, 09:36:48
Nowy użytkownik
blaser napisał(a):
dune2 napisał(a):Nie plotę głupot tylko widzę dane producenta i Mitsubishi są głośne bo najmniej mają 19 db a wiele modeli 21 a Daikin dopiero w tych bardzo drogich ma 17 db.

Czy Ty przypadkiem Haiera nie sprzedajesz, że go tak lansujesz??? A jaki jest przepływ powietrza przy tych 16dB w Haierze??? Może się okazać tak mały że i tak na najiższym biegu nie będziesz go używać. Mitsubishi, Daikin, Fujitsu tu ufam że te dB są zgodne z tym co w karcie katalogowej, w Haierze mam duże wątliwości a zamontowaliśmy ich sporo(szczególnie agregaty nie są równe - jak się trafi). Masz w Trójmieście importera tych urządzeń, stąd dużo "Janków" to montuje. Biorą to co pod nosem, a tak prawdę mówiąc to styczności z urzadzeniami Premium za wielkiej nie mieli stąd wychwalają te chińskie cuda techniki. Plusem tego całego Flexisa jest atrakcyjny wygląd, a tak poza tym to plastyk fantastik, spasowanie słabe, zdażają się jednostki z małą ilością czynnika chłodniczego no i problemy z płytkami(bez względu na model).
Przypadkiem kupuje a nie sprzedaje a Ty nie jesteś czasem instalatorem mającym premię od "japończyków" ?
I czytaj ze zrozumieniem bo jak widać nie chciało Ci się.Ja niczego nie lansuje a wybieram klime ale nie przekonuje mnie argument że japończyki super a chniśkie to szrot.
Doczytałęm dalej posta i widze że jednak montujesz no to powiedz mi teraz komu wierzyć ? Instalatorom z trójmiasta i ludziom w necie co piszą że mają Haiera i działa dobrze czy Tobie i innym fanom japończyków ?
Napisze tak.Ceny w trójmiescie są kosmiczne a mój jedyny problem to strach przed głośnością japończyków.
Fuji Keta do multi split ma 21 dB i przy 16 dB jeśli Haier podaje prawdę a może podawać to prawie 4 razy głosniej.
Boję się sytuacji że wydam więcej kasy na japończyka a później będe się wkurzał że spac nie mogę bo niestety lub stety jestem z tych którzy mają bardzo dobry słuch.

Poza tym z tego co czytałęm gwarancję Fuji łatwo stracić jak coś w papierach serwisanta nie będzie się zgadzało a to niesie dodatkowe ryzyko.Daikin odpada przez 3 letnią gwarancję więc najbliżej mi do Mitsubishi bo ma modele z 19 dB i 5 letnią gwarancję.
I w sumie nad tym się zastanawiam czy Haier flexis plus czy Mitsubishi Diamond

Za 2 szt jedn. wew + 1 szt zewn. chcą w trójmieście średnio za Haiera flexis ok 11000-12000 brutto a za Mitsubishi Diamond 13000-14000.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-04-01, 12:07:47 przez dune2.)
  • Odpowiedz

miezala5

2022-04-01, 11:41:15
Top użytkownik
Nie rozumiem po co wdajecie się w dyskusje z człowiekiem który wszystko wie lepiej!
Koledzy po fachu Proszę dajcie spokój!
Nie jesteśmy przedstawicielami handlowymi żeby doradzać w cenach i rozmiarach!Wink
Ograniczmy się do kwestii technicznych!
Proszę!Smile
Niech się zastanawia!
  • Odpowiedz

dune2

2022-04-01, 12:10:08
Nowy użytkownik
miezala5 napisał(a):Nie rozumiem po co wdajecie się w dyskusje z człowiekiem który wszystko wie lepiej!
Koledzy po fachu Proszę dajcie spokój!
Nie jesteśmy przedstawicielami handlowymi żeby doradzać w cenach i rozmiarach!Wink
Ograniczmy się do kwestii technicznych!
Proszę!Smile
Niech się zastanawia!
Kolejny instalator się zdenerwował że niektórzy klienci są na tyle rozsądni że nie wierzą w jedyny słuszny argument że "japończyk" najlepszy Smile
Pan instalator pewnie nawet nie wie że między 16 a 19 db jest dwukrotna różnica głośności ale co tam to mało wazne bo najwazniejsze że firma japońska znaczy sie załozona w japonii bo gdzie produkująca można się tylko domyślać Smile

Podaj mi cichego japończyka to chętnie wezmę specjalisto Smile

Na chwilę obecną na polu boju zostały dwa.
Haier flexi plus i Mitsubishi Diamond.Na plus haiera 16 db i niższa cena bo mitsubishi ma 19 db ale jego plus to teoretycznie mniejsza awaryjnośc a więc świadomośc że się mądrzej wybrało.No i co tu robić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-04-01, 12:17:06 przez dune2.)
  • Odpowiedz

Morar26

2022-04-01, 16:06:27
Nowy użytkownik
Zobacz na drugą stronę przedziału -haier max 38db - mitsu max 36db. Mitsu w używanych zakresach może okazać sie cichsze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-04-01, 16:06:55 przez Morar26.)
  • Odpowiedz

aminokwas

2022-04-02, 05:24:19
Zaawansowany użytkownik
Panowie mający większe doświadczenie z Haierami, powiedzcie proszę, jak zachowuje się Flexis w momencie osiągnięcia zadanej temperatury w pomieszczeniu, czy wyłącza wentylator czy pracuje non stop?
Wiem, że Tundra od Haiera ten wentylator wyłącza i dopiero jak temperatura wzrośnie załącza go ponownie przez co histereza jest większa.
  • Odpowiedz

DBKlima

2022-04-04, 07:56:20
Top użytkownik
Idź do salonu z klimatyzacją uruchom sobie wybraną jednostkę wewnętrzną i sam oceń która jest dla ciebie najlepsza.
  • Odpowiedz

Morar26

2022-04-04, 22:48:17
Nowy użytkownik
dune2 napisał(a):Odnośnie Tundry to może ta seria ma jakąś wade produkcyjna a Flexis już nie ale to moja fantazja.

Tu masz wątek o e7 na flexisie
  • Odpowiedz
1 2 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa