Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Podgrzewacz rury skroplin.

6 Odpowiedzi, 8993 Wyświetleń

wicher25

2022-11-07, 07:11:25
Gość
Witam

Zaczynam mój pierwszy montaż klimatyzatora. Ponieważ klimatyzator ma służyć do grzania (rotenso mirai) chciałbym zapytać o podgrzanie rury skroplin, czy należy je montować na odprowadzeniu rury skroplin z jednostki wewnętrznej czy może skropliny podczas ogrzewania powstają jedynie w jednostce zewnętrznej?  I mam jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli producent zaleca aby maksymalna długość podłączenia rur wynosiła 5,0mb a w moim przypadku będzie to 5,30mb to czy należy uzupełnić czynnik dla tych dodatkowych 0,3mb?
  • Odpowiedz

aminokwas

2022-11-07, 20:40:29
Zaawansowany użytkownik
Ja przepraszam, że zapytam: Czy ty sam będziesz montował ten klimatyzator, czy dla kolegi pytasz?
  • Odpowiedz

wicher25

2022-11-08, 05:59:36
Nowy użytkownik
(2022-11-07, 20:40:29)aminokwas napisał(a): Ja przepraszam, że zapytam: Czy ty sam będziesz montował ten klimatyzator, czy dla kolegi pytasz?
Witam

Przeprosiny przyjęte. Zamierzam sam zamontować klimatyzator i jak już wcześniej pisałem będzie to mój pierwszy i tak posiadam F-gaz.
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2022-11-08, 10:59:58
Zaawansowany użytkownik
Poziom przygotowania merytorycznego wzrasta Big Grin
  • Odpowiedz

wicher25

2022-11-08, 12:33:10
Nowy użytkownik
(2022-11-08, 10:59:58)Tytanowy Janusz napisał(a): Poziom przygotowania merytorycznego wzrasta Big Grin
Witam

Takie samo pytanie zadałem na innym forum i od razu dostałem prostą odpowiedź że z wewnątrz leci po chłodzeniu a z zewnątrz od grzania. U Was tylko w odpowiedzi jakieś docinki. Trochę to przykre. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2022-11-08, 14:34:32
Zaawansowany użytkownik
(2022-11-08, 12:33:10)wicher25 napisał(a):
(2022-11-08, 10:59:58)Tytanowy Janusz napisał(a): Poziom przygotowania merytorycznego wzrasta Big Grin
Witam

Takie samo pytanie zadałem na innym forum i od razu dostałem prostą odpowiedź że z wewnątrz leci po chłodzeniu a z zewnątrz od grzania. U Was tylko w odpowiedzi jakieś docinki. Trochę to przykre. Pozdrawiam.

Nie rozczulaj sie tak. Sorry gdzie Ty robiłeś te fgazy?  Jesli z taka wiedzą  jesteś już na etapie prowadzenia własnej działalności to bardzo słabo. Niemniej powodzenia.

PS Do miraia kup sobie zapasową nakretke 1/4 bo ostatnie partie mały cos nie halo i nie dało sie tego skrecić...
  • Odpowiedz

aminokwas

2022-11-08, 18:48:29
Zaawansowany użytkownik
(2022-11-08, 05:59:36)wicher25 napisał(a): Witam

Przeprosiny przyjęte. Zamierzam sam zamontować klimatyzator i jak już wcześniej pisałem będzie to mój pierwszy i tak posiadam F-gaz.

(2022-11-08, 12:33:10)wicher25 napisał(a): ... U Was tylko w odpowiedzi jakieś docinki. Trochę to przykre. Pozdrawiam.
Pozdrowienia przyjęte.

Jakoś nie czuję w sobie talentu dydaktycznego i raczej nie mam zdolności, by komuś wytłumaczyć jak działa układ chłodniczy. Gdzie i w jakim momencie wytwarzają się skropliny.

Ale nie pękaj. Na pewno ktoś ci pomoże, nie na tym, to na innym forum.
Ja w każdym bądź razie jeszcze raz przepraszam, że nie spełnię Twoich oczekiwań. Cry
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa