Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Gree Fairy 3,5Kw dziwnie grzeje

3 Odpowiedzi, 5455 Wyświetleń

AQQ

2022-11-28, 20:56:14
Nowy użytkownik
Witam wszystkich!

Posiadam klimatyzator Gree Fairy 3,5 Kw, mam pytanie odnośnie grzania. Czy jest to normalne gdy zwiększam nadmuch to  pobór prądu spada i tym samym wydajność? wygląda to tak, ustawiam temp na 30C nawiew na 1 klimatyzator pobiera w tym momencie koło 600W temp mierzona na wylocie koło 43 stopnie, daję na drugi bieg dmuchawę pobór mocy spada na około 320W - 360W temp mierzona na wylocie max33 C gdy zwiększam nadmuch jest podobnie grzeje dopiero w trybie turbo pobiera wtedy koło od1,3Kw do 1,6Kw temp na wylocie koło 48C, w zasadzie grzeje w miarę na pierwszym biegu nadmuchu i w trybie turbo lub na maksymalnym nadmuchu.
  • Odpowiedz

nicolhill

2022-11-29, 12:28:58
Nowy użytkownik
Metodologia została opracowana przez ekspertów branży zakładów https://youthempowered.pl/ wzajemnych, matematyków i socjologów. Bazujemy także na wynikach Badania Bukmacherskiego 2021 i anonimowych danych statystycznych dostarczanych nam przez bukmacherów na temat ponad 270 000 obstawiających, którzy zaufali naszym poradom. Zapoznając się z naszym porównaniem pamiętaj, że jest to zbiór wszystkich ofert, a klienci zakładów są bardzo zróżnicowaną grupą ze względu na styl gry. Być może najlepszy dla Twoich preferencji będzie bonus, który został sklasyfikowany na niższej pozycji.
  • Odpowiedz

feonpp@gmail.com

2022-12-12, 17:15:47
Nowy użytkownik
Ja dziś zamontowałem Fairy 3,5kW. Na zewnątrz -5 stopni. W mieszkaniu 21C. Tem. zadana 30C a na wylocie tylko 39C po 10 minutach działania. Instalacje 3,5mb Układ szczelny. To normalna temperatura na wylocie przy -5 ?
  • Odpowiedz

AQQ

2022-12-25, 21:59:57
Nowy użytkownik
(2022-12-12, 17:15:47)feonpp@gmail.com napisał(a): Ja dziś zamontowałem Fairy 3,5kW. Na zewnątrz -5 stopni. W mieszkaniu 21C. Tem. zadana 30C a na wylocie tylko 39C po 10 minutach działania. Instalacje 3,5mb Układ szczelny. To normalna temperatura na wylocie przy -5 ?
U mnie wyglądało to tak, na każdym biegu wentylatora czas pomiaru koło 15 min przy temp -1 na zewnątrz, wymiennik agregatu czysty nie zaszroniony.
Takie pomiary wysłałem do serwisu Gree na co otrzymałem odpowiedź płyty główne agregatu do wymiany, oczywiście reklamacje zrobiłem u instalatora jednostek teraz czekam na wymianę. Ale jakie powinny być temperatury prawidłowe dla zadanych temperatur i  biegów wentylatora to szczerze nie wiem.

Dla ustawionej temp 24 C

temp
      bieg          wylotu powietrza    pobór prądu 
        1,                    42 C                    611W
        2,                   33 C                    325W
        3,                   37C                     380W
        4,                   38C                     608W
        5,                   39C                     617W
Turbo                     38C                     622W

Dla ustawionej temp 30 C

temp
      bieg          wylotu powietrza    pobór prądu 
        1,                    42 C                    611W
        2,                   33 C                    325W
        3,                   37C                     380W
        4,                   53C                     1,2 Kw
        5,                   54C                     1,2 Kw
Turbo                     54C                     1,4Kw
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa